5/7- 13/7/2017: BC Bikerace

(Ronny Barnhoorn-Ronald Vanderlinden)

https://www.bcbikerace.com/

 

 

7 dagen en +-320km - 9400hm

 

 

 

6 andere video's  --- klik

 

 

Youtube ritvoorstellingen:

Rit 7 Video   Rit 6 Video   Rit 5 Video   Rit 4 Video

Rit 3 Video   Rit 2 Video   Rit 1 Video

Winnaar Geoff Kabush wilde maar al te graag op de foto met, in het peloton ondertussen gedoopt tot Mr Horn en Mr Vanderlinden. 3 blije en gelukkige finishers. Ook Daan Handgraaf en Steven Benats haalde zonder kleerscheuren en met een big smile de finish. Het was een onvoorstelbaar schitterende ervaring. 7 dagen lang MTB pur sang.

13/7;Spijtig, spijtig,spijtig.
Ik wist niet dat er een categorie +100 bestond en aanvankelijk waren we gewoon ingeschreven in de open klasse team. Na 3 dagen racen kwamen we er dus achter dat er een cat +100 bestond. Ik dus aan de organisatie gaan vragen om ons in die cat. te plaatsen en dat was geen probleem. Wij dus op het podium!
Maar blijkbaar is het team dat van het podium gevallen was, klacht gaan neerleggen en dus werden we terug in de open klasse geplaatst. Kleingeestig m...aar we gaan er geen ruzie voor maken. Daarvoor beleven we veel te veel plezier.
Spijtig want op dag 4 was het de beurt aan de Northshore van Vancouver. De meest technische rit van de 7, waarvan we de afdalingen al voor de race waren gaan verkennen. En ook heel veel hoogtemeters op korte afstand. Spek voor onze bek en we gingen er dus een lap op geven.
Het werd ook een schitterende rit en ik vloog de laatste afdaling John Deere letterlijk naar beneden. Ik denk dat ik nog nooit zo snel een dergelijk technische afdaling naar beneden ben gereden. Adrenalineshot van jewelste!
We reden dan ook binnen als tweede op geen 4 minuten van de eerste in de cat +100! Spijtig genoeg kregen we dan te horen dat we dus niet meer in die cat. reden. Maar 6e tijd in de open klasse mag uiteraard ook gezien worden!

6/7;Dag 0 van de BC Bike Race: Om 9:30 uur verzamelen voor de info vergadering en dan de schoolbussen op richting de ferry om naar Vancouver Island te varen. Zalig op het dek genieten van de zon en een paar rooie benen aan over gehouden. Daar terug de schoolbussen op richting Cumberland. Tentje ( die eerder weg heeft van een sauna) inrichten, pintje drinken in de plaatselijke brouwerij en dan lekkere maaltijd achter de kiezen. Voor de rest van de avond relaxen, al een interviewtje weg gegeven en hopen dat het een beetje gaat afkoelen zodat we toch een beetje kunnen slapen. En morgen beginnen we er dan voor echt aan.(Ronny B.)