30/5/2019: Les Cimes de Waimes (Jo Vertongen)

http://www.les-cimes-de-waimes.be/

 

 

Wanneer je in de eerste startbox mag staan tussen een handvol profs en (ex-)profs aangevuld met een paar 'Olympische' mountainbikers dan weet je hoe laat het zal zijn als over enkele minuten het startschot gaat....fullgaz proberen aan te klampen zonder de moteur op te blazen : inderdaad en zo was het.

Tegenover de vorige edities was het parcours licht gewijzigd maar nog steeds met dezelfde succesformule : veel bergop ,singletrack en technische afdalingen allemaal met boomwortels, inclusief de befaamde beklimming van de skipiste van Ovifat waar er een bandje aan het spelen was.

Mijn wedstrijd goed gedoseerd, een klein stuurfoutje bij het kruisen van een beek waar het water een beetje te diep was en aansluiting met mijn groep verloren op ongeveer 60km, dit heb ik zwaar moeten bekopen achteraf , zat geïsoleerd met een stevig tegenwindje.

Het achterliggend groepje heeft me dan opgepikt aan het stuwmeer van Robertville toen ging het tempo weer de hoogte in richting finish : 57e algemeen / 13e +40 van de 532 deelnemers op de 90km. De goede vorm komt terug ! Mega dikke merci aan mijn BH fully met zijn handgespaakte wielen het is zoveel meer fun tijdens de marathons en mijn rugske ziet veel minder af ! #CyclicBikestore #CoreWheelz

Ah ja en die met z'n roze bril is de nieuwe bij #MTBOverijse het smaakt meteen al naar meer bij deze ex-nationale ploeg hockey-speler...

 

Jo Vertongen 30/5/2019