15/4/2018: 22e La Trace D'hez - Tangissart

Om 8h ben ik aan de inschrijving, normaal gezien kan je pas vertrekken om 8h15 want er is ook een chronorit, maar ik zie de toertochtrijders nu toch al van start gaan.

Ik schrijf me in voor de 55km want ik moet op tijd terug aan de aankomst zijn , liefst 12h. Aan de start komen ook clubgenoten Michael en Ronny toe, John moest er normaal gezien ook zijn maar op de drukke startplaats hebben we hem wellicht gemist, John zullen we aan de eerste bevoorrading ontmoeten.

Jo Vertongen doet zoals gewoonlijk de chrono.

Ik start dus samen met RR en Michael, het heeft afgelopen nacht wat geregend en er ligt op vele paden een dun vettig laagje en vooral bergaf is het oppassen, het parcours is vernieuwd maar vooral rijden we nu op verschillende plaatsen omgekeerd wat resulteert dat de technisch afdalingen nu steil klimmetjes worden waar veel biker te voet staan.

Het is heerlijk biken, veel afwisseling met die steile passages over wortels, stenen en uitgeholde paden.

Dikwijls zijn de holle wegen bedekt met een mengeling modder en bladeren die vooral door toedoen van de ruiters op paarden omgewoeld zijn, maar dat maakt het alleen maar zwaarder en technischer en het moet niet altijd dessen zijn.

Ronny rijdt goed door, ik volg hem een 8 tal km, maar het gaat te snel voor mij, hij staat nu al scherp voor de chemins du soleil,, hij verteert wat vlotter die steile technische klimmen, we rijden dus nu even alle drie alleen, Michael komt net voor de eerste bevoorrading mij voorbij gereden.

De eerste bevoorrading is er eentje om in de kaderen, onwaarschijnlijk! Ook John staat er.

Er staan een pak seingevers opgesteld , ook op de lokale kalmere banen waar amper auto's voorbijkomen.

Ik zij nu even samen met John, maar het gaat hier ook een beetje te snel, maar aan de 2de bev. kom ik hem terug tegen

Rondom Villers la Ville is het mooie biken, de tocht is zwaarder dan anders, veel minder veld en veel bos, holle wegen op en af met weinig recup, dit is echt mountainbiken. Er zijn hier supermooie landschappen,prachtige  natuur, af en toe passeren we door zompige stukken met prachtige vijvers en beekjes, smalle bruggetjes in hout of beton.

Ik maak er een chronorit van want met nog 16km te gaan en het is nu iets na 11h maat dat moet lukken, ik rij tegen de krampen aan maar op 3km van het einde rij ik lek achteraan, nogthans heb ik gisterenavond een nieuwe band gestoken maar daar bleek gisteren al meteen iets mee mis te zijn, te lang opgeplooid gedurende een paar jaar  ?

Het was een super toertocht en goede organisatie, maar zwaar, ik had op de 55km 1190 hoogtemeters

 

Gps track  -->  klik

 

Ivan Dehertogh 15/4/2018