29/7/2018 Saarschleifen MTB Marathon

(Jo Vertongen)

 

Mooie en zeer goed georganiseerde Duitse wedstrijd. Dankzij de leen-fiets van cyclic bikestore : een top- uitgeruste Focus Raven Max met sram eagle en carbon wielen toch deze wedstrijd op mijn to-do & done list kunnen zetten en ja nu staat ie op mijn do-again list .

Start en aankomst op een prachtige lokatie en de hele wedstrijd in een mooie streek. De wedstrijd bestond uit 2 bijna identieke ronden : 1 grote + 1 kleine. Van bij de start werd de beuk erin gelegd door een paar elites zoals Wietse Bosmans die direct de ganse meute aan flarden reden, al snel kon ik de kopgroep niet volgen.

Op de eerste lange klim kunnen aansluiten bij de volgende gelosten en vanaf dan mijn eigen ding gedaan. Veel lange lopende tempo-klimmen met af en toe een steiler stuk wisselden de technische passages af. Deze waren vaak heel leuk en ludiek aangelegd al zigzaggend en slingerend rond de dennenbomen.

Geleidelijk aan kwam de warmte en de zon serieus opzetten wat serieus begon te wegen op de inspanningen. Gelukkig was het einde in zicht...de laatste keer de trappen in mettlach afrijden en terug helemaal de berg op voor de laatste lange klim richting aankomst.

Wreed choco over de meet gerold in 4h32 22e algemeen / 6e H40 duidelijk van mijn melk want gps pas 20 minuten later stop gezet , ik moest eerst effe bijtanken en uithijgen. Zeer tevreden huiswaarts gekeerd ! We komen zeker terug.

 

98km en +-2225 phm

 

Jo Vertongen 29/7/2018

Uitslag