21/10/2018: VTT Du Ry d'Argent - Rhisnes

 

 

 

 

 

De 3de keer dat ik hier kom biken, nu al 6j geleden, de tijd vliegt !

Samen afgesproken met clubleden Jean Pierre, Ronald en Ronny. Er is veel volk aan het vertrek, vorig jaar 1500 deelnemers,rond deze periode zijn er niet veel toertochten-marathons en is deze tocht op amper 30min rijden een uitgelezen kans, de drukte moeten we er bij nemen

We schrijven ons in voor de 76km, onderweg kan ik nog zien hoe de benen spreken. Het wordt weeral een zonnig en droge dag maar nu is het nog amper 3 graden, ik sta te trillen van de koude.

In de eerste 10km nabij Suarlee en Floriffou zitten een paar speelse stukjes in, een riviertje oversteken en al natte voeten korte zeer steile klimmen (puffen) sommigen al te voet, snelle afdalingen, smalle paden, sentiers, leuk en goed om warm te krijgen.

Aan de overkant van de Samber komt het echte werk en wordt het nog leuker, mooie singeltracks en licht technische afdalingen waar je vlot maar voorzichtig kan afrijden doen, behalve de pipo's met hun ebike die dan ineens niet meer weten wat mountainbiken is en iedereen bij het minste serieuse obstakel te voet zetten.

In de buurt van Malonne passeren we door een mooi bos door een paar foxholes en even verder bergaf op een steenachtige singletrack tot op de grote baan nabij het centrum. Eerst volgt nog een heel steil klim en even verdere maak ik een sanitaire stop ik eet ik een gelletje want ondertussen duurt het eer we aan de 2de bev.zijn, de 3 vogels zijn dus even gaan vliegen, maar geen probleem zo kan ik de benen even laten bekomen, net voor Floreffe waar de bev staat krijgen we nog mooie stukken voorgeschotelt.

Aan de bev. kunnen we een  autorally bewonderen ven recente en oude zeer dure sportwagens, prachtig, en wat een geluid.

Na een lus van een 12km komen we terug aan dezelfde bev. we zitten aan 54km. Ik ben gelukkig dat ik nog altijd kan volgen km van het einde komt er nog een heel steile klim, ik sta even te voet met bijna krampen maar Ronny ook, ik ben vandaag door technische omstandigheden de enige die rijdt met een 29er fully, Ronald is hier met zijn 26er bmx, RR en JP met hun hardtail en dat is op de steile klimmmen met een groter verzet altijd moeilijker.

De laatste 15km zijn meestal dessen over asfalt en veldwegen, Jean Pierre zet zijn brommer aan en rijdt met een dappere Ronny in zijn wiel naar de aankomst, MM en ik rijden aan een mooi tempo samen binnen.

Het was een mooie tocht maar 6j geleden was deze zwaarder en nog mooier, ze kunnen in de buurt van de Samber meer uithalen als ze willen, maar dan zou de 40-50km misschien te zwaar worden.

 

79km - 1300hm

 

Gps track Garmin  -->  klik

 

Ivan Dehertogh 21/10/2018