13/10/2018: TT Olloy Sur Viroin op track

 

 

 

 

Omdat ik op 2 september op vakantie was heb ik deze tocht toen niet kunnen rijden.

Vandaag beslis ik om de 65km op track na te rijden, samen met Viviane en ons Laila maken we er een daguitstap van, het wordt een prachtige dag met 25 graden, de warmste 13 oktober ooit gemeten !

Algemeen samengevat, de eerste lus van een 18km niets dan bos, heerlijk biken, af en toe een singletrack en een riviertje oversteken, de paden liggen er hier en daar moeilijk berijdbaar zoals bij als een opgespit patattenveld, nog erger zelf, dit als gevolg van de everzwijnen .

De rest van de tocht amper asfalt, enorme bossen en natuur, af en toe leuke singletracks en moeilijke steile klimmen over wortels , rotsen  ...

We passeren Romeinse overblijfsen, oude kastelen die uitzicht hebben over de maas, prachtige plekken en panorama's.

Op het einde lijkt er wel geen einde aan te komen, soms cruisen en tempo maken over bredere wegen en dan ineens terug een smal pad in dat je amper kan zien liggen, de afgevallen bladeren maken het me soms moeilijk om te zien waar het pad naartoe gaat.

Op een 20km van het einde zit er nog heel wat moois in, veel singletracks tussen de bomen, op en toe op de flanken van een steile vallei. Het einde van de tochy passeert over een prachtig pad dat de oude spoorweg en de rivier 'de viroin' volgt door nog een eens een prachtig bos en singletrack

Het was een kompleet andere tocht dan vorig jaren, andere paden, minder technisch moeilijke afdalingen, wel technish en moeilijk genoeg over de singletrack en steile klimmen,wel beter bollend dan de vorige edities het was, gewoon een sublieme en prachtige rit, een lekkere picnick erna dat was genieten !!

 

65km - 1400hm

 

Gps track  -->  klik

 

Ivan Dehertogh 13/10/2018