15/10/2017: VTT Le Bon Depart - Mont Saint Guibert

 

 

 

 

Om 8h30 afgesproken samen met Ronny, Ronald,Wim en John in het nabijgelegen Mont Saint Guibert. Het vertrek is in het kleine lokale schooltje '" le bon depart", de afterbike en tent staan er al opgesteld en wat ons opvalt is het enorme gratis ontbijt, koffie en al, dat is de eerste keer dat ik zoiets meemaak ! Hopelijk zijn we onderweg ook zo goed gediend.

Met zijn vijven gaan we van start, is er hier geen grote massa aanwezig en dus gaat het vrij vlot behalve op een singletrack waar een plas of een nauwe passage een paar bikers de schrik aanjagen en ze dus te voet staan. Wim geeft meestal het tempo aan maar ik moet af en toe een gat laten vallen want het gaat iets te snel,ook John doet het rustig aan, hij is per fiets naar hier gekomen

De zon schijnt vollebak en er is geen wolkje aan de lucht, het is zalig biken .We rijden via kleine donkere steegjes, we passeren via het centrum Tangissart, ons bekend van de toertocht, ook stukken van de recente marathon te Genappe zitten erin.

We rijden over mooie klimmen door holle wegen, veel bos en ook afgewisseld met veld, het is nooit te technisch, dus iedereen komt hier aan zijn trekken, er kan snelheid gemaakt worden want de ondergrond ligt nagenoeg droog, op een paar plassen na.

De bevoorradingen zijn top, net als het ontbijt van daarnet, na dik 38km is er splitsing naar de 65km, Ronald en ikzelf kiezen voor deze laatste afstand, de anderen rijden de 50km

We krijgen nog een paar prachtige passages over singletracks, mooie en vlugge afdalingen over boswegen, meer moet dat niet zijn.

Het tempo van Ronald is ok voor mij, zo kan ik mijn hartslag wat onder controle houden, op de laatste 7km heb ik de indruk dat hij wat doortrekt en moet ik bewust soms even lossen. Gelukkig zijn we met twee en dat is plezanter maar ook omdat je dan 4 ogen hebt om de bepijling in het oog te houden.

Het was een zeer aangename toertocht, vlot bollend, alleen spijtig dat we na 61km al binnen waren en er geen pain saucisses waren, maar er was wel friet.

Gps track  -->  klik

Afstand 61km -935hm

Ivan Dehertogh 15/10/2017