23/4/2017: Rando de Truite - Pont Ligneuville

 

 

VTT Pont-Ligneuville: Randonnée de la truite - 60 km - 1300 PHM


We stonden met 3 leden aan de start:
Ronald, Ivan en ik, aangevuld met ex-lid JP Taymans. Het is fris en de zon komt er af te toe door.
Pitte schiet uit de startblokken en we denken dat we hem niet meer gaan zien vandaag maar even later wacht hij ons mooi op.
De eerste 16 km tot aan de bevoorrading stellen weinig voor: brede boswegen en asfalt op 500 meter singletrack na. Bevoorrading met alles op en aan en zelfs...
stukjes brood met gerookte forel, een artisanaal plaatselijk product.
Na de bevoorrading krijgen we voor het eerst een lange leuke singletrack onder de wielen.

Het is fijn slingeren tussen de bomen over de vele boomwortels en het mos. Vanaf nu worden we zeer regelmatig getrakteerd op leuke singles en ferme afdalingen, afgewisseld met lange geleidelijke klimmen en nog maar af en toe een brede bosweg.

Heel technisch wordt het niet echt. Hier en daar een kort stukje. Maar daarom zijn de afdalingen niet minder leuk. Integendeel. Regelmatig zeggen we tegen elkaar dat we ons aan het amuseren zijn. MM merkt terecht op dat er geen enkele steile of afmattende klim in zit. Mij stoort het niet zodat ik mijn rug kan sparen. We sluiten af met een schitterende afdaling. De kers op de taart.


Een zeer geslaagde rit en eentje om zeker nog eens te doen.
Lowie
, bedankt voor de tip !
We douchen samen met Sebastien Carabin et sluiten traditiegetrouw af met een pain saucisse en een lekker streekbiertje: La brune et la blonde de Bellevaux, terwijl de renners van La Doyenne voorbij razen en dan de zoveelste klim (Thier de la Principauté) van de dag bedwingen.

 

Gps track -->  klik

Afstand 60km

Ronny Barnhoorn 23/4/2017