10/6/2018: La Rockalienne -Baraque Fraiture

(Ronny Barnhoorn)

 

Mij nog eens laten overhalen door MichaŽl om een marathon te rijden met massastart.

We schrijven ons in voor de 90 km (al had voor mij de 70 al meer dan genoeg geweest) voor 30 EUR (slik). We hebben het een beetje nipt gerekend en als de speaker aan het aftellen is voor de start, sluiten we als laatste in de box aan en klimmen we de skipiste naar boven.

Tot aan de eerste bevoorrading (na 15 km) gaat het over zeer berijdbare bos en veldwegen. Ik krijg al schrik dat dit voor de hele dag is maar dan sturen ze ons een donker naaldbos is waar ze zelf een singletrack gemaakt hebben die slingert tussen de bomen. Een zalige passage!

En van dan af is het een heel leuke mix tussen die zelfgemaakte singletracks (waarvan sommige mij doen terug denken aan Canada), af en toe een technische klim of afdaling (al waren ze ook nu weer beperkt, 4 afdalingen met een doodshoofd) en vlot berijdbare veld en boswegen, gecombineerd met prachtige natuur en uitzichten. En ook deze week was asfalt gelukkig de grote afwezige.

Op die zelfgemaakte singletracks is het oppassen geblazen want van sommige boomwortels is de schors verdwenen en zijn ze bijgevolg super glad.

Op 4 kilometers van het einde sturen ze ons nog op het BMX parcours, wat ludiek en leuk is en neem ik onder het goedkeurend oog van Klaas Vantornhout. Vervolgens sturen ze ons helemaal naar beneden de skipiste via een zalige singletrack. Een laatste keer klimmen en op het randje van krampen rijd ik binnen. MichaŽl, zal alweer vroeger binnen rijden, het wordt stilaan een slechte gewoonte 😀

Als we aan het napraten zijn komt Jo Vertongen over de streep.Hij heeft de 115 km gedaan maar ziet er niet echt goed uit en is blijkbaar te diep moeten gaan.

De bepijling was super goed en op de bevoorradingen was alles aanwezig.

Een heel mooie marathon, puike organisatie, geslaagde dag !

 

Gps track  -->  klik

93km - 2400phm

Ronny Barhoorn 10/6/2018