19/8/2018 VTT Houdremont (Ronny Barnhoorn)

langste singletrack van BelgiŽ ??

Deze TT hadden Ronald en ik twee jaar geleden in de regen gereden en voorgenomen terug te komen bij beter weer om maximaal te kunnen genieten van deze prachtige TT. Gelukkig had Danny Taymans een berichtje geplaatst in MTB Overijse over deze tocht want hij stond zo goed als ik geen enkele kalender vermeld (wel dus op gobiking). Geen moment getwijfeld om deze dus opnieuw te gaan rijden.

Samen met Ivan, Ronald en Danny vertrokken voor 50 km plezier. Na 500 meter asfalt duiken we al het bos in, en na nog een 100 meter verbindingsstuk in asfalt even verder zullen we niet meer uit het bos komen tot kilometer 28 waar we welgeteld 20 meter asfalt zien om dan weer voor kilometers in het bos te verdwijnen. Weer komen we volgens mij aan geen 3 kilometer asfalt.

 Tot de eerste bevoorrading, die opnieuw veel te snel staat opgesteld na 13 km, worden we vooral getrakteerd op brede veldwegen met nu en dan een leuke single.

Na de bevoorrading krijgen we een paar schitterende singletracks en technische afdalingen onder onze wielen geschoven. Volgens een West-Vlaming aan bevoorrading 2 (die ook nu weer te vroeg staat) is de schitterenste singletrack afdaling van de dag, net na de bevoorrading, de langste van BelgiŽ. Instant happiness was het !

Na bevoorrading 2 gaat het festijn gewoon door en na een doortocht in Orchimont worden we op een prachtige single gestuurd die in flank van een prachtig bos hangt.

Het verdere verloop is een perfecte mix van brede boswegen, singletracks, technische afdalingen, steile of lange klim's en naar het einde toe gaat het enkel nog naar boven of naar beneden. Geen meter vlak.

Dit is een tocht puur natuur waar we alle vier enorm van genoten hebben en waar bijna geen volk was. Misschien wel een beetje te verwachten als je niet in de meest bekende online kalenders vermeld staat. Maar van ons mag dat gerust zo blijven. Dan blijven ze zonder problemen toelating krijgen om gelijk waar door deze schitterende bossen te rijden.

Ons zien ze hier zeker nog terug !

 

Ronny Barnhoorn 19/8/2018

50km en 1200phm

De rit op Strava --> klik