1/11/2017: WTC Hoeilaart - Nero MTB-tocht

 

 

Om 8h10 sta ik al aan de start te Hoeilaart , ik ben met de fiets gekomen vanuit Tombeek, beter te vroeg dan te laat dus. De De start en inschrijving zijn aan de sporthal, tegen 8h30komt er toch al veel volk opdagen , zo ook clubgenoten, Jo, Lander, Stijn, Ronny samen met zijn jongste dochter Yentl.

Ronny en Yentl draaien al meteen af naar de 28km, deze afstand gaat door het zonienwoud (neroroute), we passeren door de wijl Sloesveld en wat verder door het Paardewater op de grens met Overijse, na amper een paar kilometer net voor het singletrack naast de autostrade richting Hagaard vlammen de younsters samen met hun Dominikosvrienden mij voorbij het wordt dus een gezellige eenmansclubuitstap.

Het singletrack naast de autostrade dat uitkomt  beneden aan de hagaard met hier en daar wat wortels ligt er glad bij, maar het is goed berijdbaar, de laatste 4 dagen heeft het hier gelukkig niet meer geregend. Ik verschiet dat mijn remmen het amper doen, wellicht van lang stil te staan, of zijn de blokjes aan vervanging toe ? Nu bevinden we ons op bekend terrein gekend van onze eigen toertocht.

We passeren Overijse centrum, de dreef, nu dus redelijk asfalt, de Stokkemstraat is dan de volgende helling en dan zijn we boven op het Terlanenveld, het is zalig biken, de zon schijnt vollebak, mooi zicht en de temperatuur is fris maar ideaal. Nabij de Billande boerderij kom ik Alex Vanbelle tegen (ex clubgenoot), hij rijdt samen met een ploeggenoot, we rijden een hele tijd , dik 30km samen en kunnen zelfs wat bijpraten.

Na een lange strook asfalt vanaf Billande tot het industieterrein van Waver Noord duiken we die steileafdaling in waar ik nog slechte herinneringen overhou na een zware val een dik jaar geleden, we dwarsen het golfterrein en dan weer door het industrieterrein waar aan de winkel van Barracuda de bevoorrading staat.

Nabij Dekock gaan we een mooi singletrack in dat ik nog niet dikwijls gedaan heb, het bmx parcours in Rosieres is altijd leuk, buiten wat modder in de put kan je alles rijden, zelfs bergop. Er komen heel wat stukken in die de tocht van TWC Hoekske ook onlangs aangedaan hebben, singletrack naast de firma BIA , die er trouwens goed bijligt want meestal is dat een modderbad.

Voor de rest komt er nu niet veel uitdagende stukken, een paar leuke weggetjes nabij de Breerijke en Bakenbos aan de spoorweg, maar rondom het station van Hoeilaart is het het weer asfaltplakken, en zeker even verder door die villawijk.

We komen na een dikke 30km aan het Zonienwoud en dat betekend dat we dus veel mtb-autostrades zullen krijgen, de nero route is ons allom bekend, er zitten welgeteld 3 leuke stukken in, de singletracks naast de ring, de duboislaan en naast de spoorweg te Groenendaal. De tweede bevoorrading staat nabij de Waterloosesteenweg te St. Genesiusrode.

Het was een tocht voor iedereen toegankelijk, de bepijling en bevoorradingen waren ok, veel seingevers op gevaarlijke oversteken.

 

Gps track  -->  klik

Afstand 77km - 820hm

Ivan Dehertogh 1/11/2017