20/8/2016: 27e Grand Raid BCVS Verbier-Grimentz (Cristalp)

(Jo Vertongen)

 

http://www.grand-raid-bcvs.ch/

 

 

 

Grand Raid bcvs , een van de belangrijkste mtb marathons zoniet de belangrijkste op de Europese agenda van veel toppers , een prachtig georganiseerd event voor alle deelnemers.

Start in Verbier om 6h30 direkt omhoog naar het skistation langs de alpenhoorns, eerste afdaling de olie al doen koken achteraan�, remstijl toch maar even aangepast, omhoog langse brede wegen. en omlaag langs singletracks en snelle schotterwegen zo ging het ook verder naar nendaz, heremance,evolene, ov...er de portage van de pas de lona naar de laatste moeilijke technische afdaling naar grimentz.

Nog een keertje over het stuur � en daarna pas over de finish in 8h39. 141 ste van de 495 finishers, 65 ste sen1 , dikke merci aan Karen, mone en Marte en de cauwelier-boydens clan voor de aanmoedigingen en logistieke steun, alsook de vele aanmoedigingen van onbekenden langs het parcours .

Het was een topdag met veel straffe sensaties(ook voor mijn maag���) , we komen hier zeker nog eens terug, nu effe uitblazen vandaag, de raclette van gisteren heeft zijn werk ook gedaan. Foto's en Strava volgen later


 

Afstand 125km - 5000hm

Jo Vertongen 20/8/2016

 

Verslag 2003 - - > klik

Verslag 2006--> klik