9/9/2018: TT Godinne

(Ronny Barnhoorn)

 

TT Godinne 55 km - 1600 phm


Wederom schitterend weer en de parcours liggen er nog steeds droog bij en dus kunnen we de lokroep van een mooie TT niet weerstaan.

Met MichaŽl en Axel op tijd vertrokken. Ook Danny Taymans staat aan de start maar eigenlijk is er maar weinig volk op dit uur.

En dan kunnen we deze tocht als volgt samenvatten: schitterende singletracks, technische afdalingen, lange klims en veel stukken die ik nog nooit gereden heb, ondanks het feit dat ik toch al wel heel veel in deze streek ben komen biken.

Wat ze hier uit hun hoed toveren is gewoonweg schitterend. En ze combineren dit op een totaal andere manier met zaken die we dan weer wel kennen zodat het constant verassend blijft. De tweede bevoorrading staat bvb pal in de ruÔnes van het kasteel van Poilvache met een prachtig zicht op de Maas (zie foto). En ook al zie je sporen van het onweer van vorige week, het parcours ligt er kurkdroog bij.

Ook heeft men niet op een hoogtemeter gelet en de twee laatste klims zijn niet van de poes door het ruwe karakter en de lengte. Opdracht is doseren en de juiste lijn kiezen om niet door te slippen.

Om af te sluiten een dijk van een afdaling richting Godinne waar ik mij volledig smijt en geniet dat het niet gewoon is.

 Spijtig genoeg word ik op het laatste stuk opgehouden door een tragere biker want anders had er zeker een betere tijd dan 5e overal op Strava ingezeten. Beneden worden we getrakteerd op zelfgemaakt appelsap en zit deze SCHITTERENDE tocht er op.

Dit is voor mij de mooiste die ik dit jaar gereden heb. Heel raar dat hier maar weinig volk op afgekomen is. De GRG zal er zeker voor iets tussen zitten. Nagenieten met plaatselijke biertjes, een saucisse Toulouse en pijnlijke spieren doen we op de speelplaats van de plaatselijke school

 

Gps track  -->  klik

 

Ronny Barhoorn 9/9/2018