1/10/2017: Les Cretes d' Esneux -48km 1300hm

 

Garmin Relive  -->  klik

 

 

Iets na 10h kom ik pas toe in Esneux (nabij Sprimont), ik vertrek dus laat en dat komt omdat ik sinds vrijdag op weekend verblijf te Remouchamps samen met Ronny,Ronald,Wim,Michael,Dirk,Dave en Jean Pierre,ook Luc S. heeft vrijdag een ritje meegereden daar in de buurt

Rond 10h30 gaan we van start, samen met Wim,Dave en Dirk rij ik de 44km die er bijna 48 zou worden, de andere "grote jongens" gaan voor de 55km met een 1500hm.

Het heeft hier gisteren de hele dag met bakken geregend en dus zijn we benieuwd hoe het parcours er zal bijliggen, het is vandaag prachtig weer, zonnig maar nog even fris.

Het duurt niet lang voor we de bossen induiken en op de mooie singletracks belanden, het op vele plaatsen glibberig op de vele boomwortels, de rotsen en de modder, maar het is berijdbaar en dat zal ook zo de hele tocht blijven. Het gaat continue op en af, steile drops, draaien en keren.

Na 7km is er al een bev. maar die rijden we voorbij.

Het parcours bestond uit vele steile klimmen die serieus in de benen kruipen, er is weinig recuperatie, en op verschillende stroken zuigt de ondergrond onze banden aan, het is rijden alsof je banden lek staan. Er waren vele technische afdalingen over dikke boomwortels in combinatie met gladde rotsen, er is dikwijls veel stuurmanskunst nodig om veilig beneden te geraken.  Een steile afdaling met haakse bochten met op het einde trapjes, maar die trapjes daar ben ik wel te voet gegaan(gevaarlijk steil en glad)

Het was een zeer mooi parcours, 1 van de mooiste van de laatste jaren, deze kan gerust naast de tocht in Straimont-Herbeumont geplaatst worden, geen enkele steile helling zijn ze volgens mij uit de weg gegaan. Tot op het einde bleef het maar duren, singletracks, drops, steile korte afdalingen, prachtig.

Samen met Dave en Wim ben ik binnen gereden, Dave had in het begin van de tocht nog kettingbreuk welke ik met een powerlink heb verholpen.

Het was een super tocht , zeer technisch en zwaar, mooi,subliem, nog eens een echte ardennentocht.

Jammer dat als we rond 15h binnen kwamen er geen pain de saucisse meer was en de helpers al begonnen op te ruimen terwijl je hier nog tot 12h kon inschrijven, de mindere goden op de bike zijn zelfs nu nog even bezig als ze de 40-55km rijden

Gps track  -->  klik

Afstand 48km -1300hm

Ivan Dehertogh 1/10/2017