3/6/2018: Rando des 3 Truites -Chiny

(Ronny Barnhoorn)

 

Randonée des 3 Truites, Chiny, 65 km en 1200 phm

Oignies stond vandaag ook op de kalender maar omdat ik die al een paar keer gereden heb en je niet mag vast roesten in gewoontes, besloot ik naar Chiny te rijden. Niemand die mee wilde en dus stond ik alleen aan de start naast heel veel andere bikers. De opkomst is hier enorm.

Aan afstanden geen gebrek en ik schrijf mij in voor de 65 en krijg nummer 69.

Tot aan de eerste bevoorrading, die al na 10 km staat, gaat het voornamelijk over brede boswegen en af en toe een singletrackje.

Na bevoorrading 1 hetzelfde recept en wat we vooral niet zien is asfalt. Tot kilometer 20 hebben we geen 500 meter asfalt gezien en dan plots een stuk van 750 meter. Even schrikken dus. Wat er eveneens ontbreekt zijn technische passages. Het is allemaal zeer vlot rijden maar net voor bevoorrading 2 op 31 km krijgen we eindelijk een lange leuke single van een paar kilometers die enkel technisch is doordat deze er glibberig bij ligt. Maar het moddergehalte valt eigenlijk heel goed mee gezien de regenval van de afgelopen dagen.

De volgende lus van 15 kilometers is eindelijk veel meer fun. Nog steeds een groot gehalte brede boswegen maar met veel meer singletracks en eindelijk een technische afdaling waar ik mijn droppen kan gebruiken. Maar spijtig genoeg van korte duur. Deze afdaling wordt gevolgd door een hele leuke single naast de mooie Semois en vervolgens is het lang naar boven klimmen om terug aan bevoorrading 2 uit te komen.

Het laatste deel is weer een afwisseling van makkelijke (maar leuke) singles en brede boswegen. Van lijntjes trekken op armen en benen is dus geen sprake want zo goed als heel de TT zitten we in het bos en krijgen we het heerlijk zonnetje dus niet veel te zien. Ik denk dat we ook geen 5 kilometer asfalt gezien hebben.

Wie van een makkelijk rijdende TT houdt in een prachtige natuur zal deze zeker de moeite vinden. Ik heb mij althans niet verveeld maar om deze verre verplaatsing volgend jaar nog eens te doen? Nee, daarvoor ligt het technische gehalte veel te laag. Dan kom je beter bij de buren in Straimont

 

Gps track  -->  klik

 

Ronny Barhoorn 3/6/2018