13/8/2017: La Bataille des Ardennes

(Ronny Barnhoorn)

 

Met 3 clubleden aanwezig: Ronald​, MichaŽl en mezelf. 
Het heeft zaterdagnacht blijkbaar in de streek flink geregend en de afgelopen dagen is het ook niet droog geweest.

We verwachten ons dus aan een beetje modder. Er is voor ieders wat wils qua afstanden en uiteraard is er ook de chrono van 60 en 72 km. wij schrijven ons in voor de TT van 72 km: 5 EUR. Zeer democratisch dus.

We starten met een streep asfalt en wanneer we de eerste bosweg indraaien ligt het wel vettig maar valt het mee. Tot aan de eerste bevoorrading is het voornamelijk brede boswegen en asfalt. geen enkel technisch of opwindend stukje te bespeuren. Na de 1ste bevoorrading, waar alles mooi voorzien is, rijden we bijna 7 km over brede boswegen vooraleer we een heel klein stukje singletrack onder de wielen krijgen geschoven maar spijtig genoeg van zeer korte duur.

Dan komen we op een plateau terecht waar het onmogelijk wordt de modder en de vele, grote plassen te ontwijken. Voeten en benen kletsnat en onder de modder zijn het gevolg.
Na de tweede bevoorrading krijgen we eindelijk een paar leuke stukken maar al snel komen we weer op de brede boswegen terecht. 
En zo kunnen we eigenlijk de rest van de rit samenvatten: Heel veel brede boswegen, regelmatig een stukje asfalt en zo goed als geen technische stukken. Maar wel een prachtige natuur. Dus als je wil cruisen aan een deftig tempo met redelijk wat hoogtemeters, ben je bij La bataille des Ardennes aan het juiste adres.

Wij, die graag naar de Ardennen gaan voor technische trails, blijven echter op onze honger. En ik denk dat we niet de enige zijn want met nog geen 400 deelnemers heeft deze chrono veel van zijn pluimen verloren. Ik denk dat ze daar een beetje jong bloed in de organisatie heel goed kunnen gebruiken.

 

Gps track  -->  klik

Afstand 72km -1700hm

Ronny Barhoorn 13/8/2017