12/8/2018: La Bataille des Ardennes -Gomze Andoumont

(Ronny Barnhoorn)

 

Vorig jaar had Michaël een mailtje gestuurd naar de organisatie om mee te delen dat het parcours zo goed als alleen maar bestond uit brede boswegen en er zo goed als geen uitdagingen in zaten, bedoeld als opbouwende kritiek.

Omdat ik benieuwd was of ze met deze opmerking iets gedaan hadden, wilde ik graag opnieuw in Gomzé-Andoumont gaan rijden, ook al had ik graag met de clubgenoten John, Johan en Johan mee gaan rijden. Maar de roep van de Ardennen was te groot.

Het begin mocht er zeker zijn. Technische afdalingen, singletracks en steile klims. Tot aan de eerste bevoorrading hoor je mij dus zeker niet klagen. Deze is wel redelijk pover. Niets eens een stukje fruit, enkel een stuk cake of koek en water met een druppel grenadine.

Tussen bevoorrading 1 en 2 nog steeds leuke stukken maar al meer brede boswegen. Wel twee lange klims en als ik op mijn GPS kijk hebben we na 20 km al meer dan 700 PHM van de bijna 1400 PHM achter te rug. Na bevoorrading 2 (waar wel alles was voorzien) nog maar weinig opwindende stukken en voornamelijk brede boswegen. Na bevoorrading 3 dalen we kilometers lang maar spijtig genoeg maar 1 technisch stuk. De kilometers razen dus voorbij.

Alleen in de laatste 5 kilometers zitten nog leuke stukken en we eindigen met een schitterende afdaling.

Het was dus zeker beter dan vorig jaar maar het grootste deel blijft over brede bos en veldwegen gaan.

 

62km - 1300phm

 

Gps track  -->  klik

Ronny Barhoorn 12/8/2018