11/5 - 13/5/2018 3 daagse Bemc - La Roche en Ardenne

(Jo Vertongen)

http://www.bemc.be/

 

Samen met Luke Hurlin van Team Cyclic en schoonbroer Michiel Cauwelier en zijn maat JP van de Geneva Wolves onze beentjes eens vol melkzuur gaan pompen op de BeMC in La Roche ( enige UCI Cat 1 MTB wedstrijd in Belgie) de ideale formule voor een meer dan geslaagd mountainbike weekend.

Op dag 1 met 86km/2500 hm moest ik de tol betalen omdat de Cimes De Waimes ( 2600hm/90km) nog in mijn lijf zat. Bijna de ganse wedstrijd in Luke zijn wiel gehangen en op het einde de rol moeten lossen, onderweg nog een pijnlijke knie opgelopen met een valpartij en 28ste plaats bij 40+.

Op dag 2 vertrokken met een mega grote plakker op mijn linker knie voor een ritje van 100 km/3000 hm . De eerste km waren vrij rollend en de samenwerking met Luke ging heel vlot we zaten flink boven de 20km/h en wisselden het werk goed af, maar zoals vaak zit het venijn in de staart en begonnen we aan een opeenvolging van een paar onmogelijke mogelijke muren en eindeloze klimmen gevolgd door leuke en technische passages, de benen waren tegen de verwachting in vrij goed dus hebben we op het einde nog wat doorgeduwd met een 18e plaats bij de 40+ als gevolg en we schoven op in het klassement naar plek 23.

Op dag 3 met 68km/2700hm waren de weergoden ons minder goed gezind met een stevige regenbui en slechts 10° aan het begin van de wedstrijd, goed ingepakt "a la Halloniene" begonnen aan een loodzwaar ritje met 2x de muur van Borzée en tal van technische passages, met toch wel een vrij lange wandelpassage die onmogelijk te fietsen was, serieus dipje tussen 55-60 km maar toch nog een sterk resultaat met plaats 22 want ik schuif nog net de top 20 binnen in het algemeen klassement op de 19e plaats. Moe maar heel voldaan huiswaarts gekeerd van een top weekend. Hopelijk wordt het een kalme week op het werk....

Merci aan Jan van vojomag.com voor de mooie foto op https://www.vojomag.nl/bemc-in-het-teken-van-de-ourthe/

Stijn en Luke van Cyclic bikestore Tervuren voor de topfiets en afstelling !

 

254km en 8200 phm

 

Jo Vertongen 13/5/2018