22/4/2018: La Rando ders Lumçons -  Arville

https://photos.app.goo.gl/91RGwwEihKuhxKQQ2

http://users.belgacom.net/lumsbike/

 

Arville staat al jaren garant voor 1 van de prachtigste toertochten in Belgię en toch wordt er hier weinig reclame over gemaakt, of de forums staat er niets te lezen. Maar degene die hier vandaag zijn komen rijden hebben er genoten van de kalmte onderweg, een groot kontrast met de toertocht/chrono vorige zondag in Tangissart.

Uiteindelijk zijn we nog met 2 clubleden naar hier afgezakt !

Jean Louis was blij om ons terug te zien, hij kent ons ondertussen wel.

Ik schrijf me in voor de 60km, er zijn ook wandeltochten, even later komt ook Luc toe, het is vrij kalm aan de start.

Luc rijdt een geweldig tempo, ik moet de eerste kilometers echt aanklampen, en de afdalingen gaan ook pijlsnel.

Het wordt vandaag een zonnige dag met hier temperaturen tot 25 graden, het is dus zaak van veel te drinken.

De leuke passages door de bossen over singletrack vliegen ons bij momenten om de oren, we rijden soms door de wilde natuur waar amper sporen te zien zijn, je moet van de ene krijtlijn naar de volgende rijden, prachtig.

We vervelen ons geen moment, veel boswegen en ze zijn goed berijdbaar, meestal ligt het er droog bij. De afdalingen zijn bijna nooit echt moeilijk en bollen snel.  Na 13km is er al een eerste bevoorrading, daarna weer een passage door een gekapt bos over een singletracks, de paden zijn zo wild dat we ze soms te laat opmerken en een klein stuk moeten terugkeren.

Na de eerste forelvijver moeten we toch even te voet naar boven op een steile helling bezaaid met boomwortels en niet ver daarna staat na 35km de 2de bevoorrading opgesteld, met eerst een prachtige afdaling hiernaartoe doorheen oude bomkraters uit WOII, hier komen we ook streekgenoot Danny Taymans tegen.

We zijn nu in de buurt van Mirwart, we rijden op de prachtige paden en ook singletracks naast het riviertje de Lomme en door het natuurpark Pré des Forges, bruggetje en houten paadje, op en af, draaien en keren tussen bomen en even verder komen we terug op bredere paden nabij de spoorweg met de bekende stenen bruggetjes waar we onderdoor rijden en naast ons kabbelt het mooie wilde beekje.

We bevinden ons nu naast de forelvijvers en even verder draaien we het houten brugje van het riviertje La Morsaule over. Uiteraard na een dal met vijvers en water volgt er een lange klim, bijna helemaal in de volle zon door een gekapt bos, en na dik 40km afzien gaat het bij mij nu wat vlotter op de lange steile klimmen waar ik het kleine mes kan ronddraaien, maar eens bovengekomen moet ik toch even temporiseren en komt Luc terug aansluiten.

Er komt nog een derde bevoorrading na 53km, hier komt Danny terug bij ons aansluiten.

We krijgen nog 2 stevige klimmen onder de wielen nabij Poix St Hubert, eveneens over prachtige singletracks en boswegen, met z'n drieen rijden we binnen, 63km en ongeveer 1300hm

Het was weer een sublieme tocht,gelukkig lag het vandaag droog want anders..

 

De pain saucisse en donkere orval waren lekker en er waren nette en nog vrij nieuwe douchekabines voorzien.

 

63,5km en 1380 hm

Gps track  -->  klik

 

Ivan Dehertogh 22/4/2018