INTERNATIONALE MUZIEKCURSUS

Datum:12-19 Augustus 2007, Vught (Nederland)

DE CURSUSWEEK

De Internationale Muziekcursus nodigt u in augustus 2007 uit voor een boeiende en intensieve muziekweek. Dit jaar trekken we naar Vught (NL) in "Huize Bergen". Web-site: www.huizebergen.nl. Vught is gelegen in de directe nabijheid van de stad 's hertogenbosch.

Deze aangename en sfeervolle accommodatie biedt ruime klaslokalen, tweepersoonskamers, een goed restaurant en ruime ontspanningsmogelijkheden in de onmidellijke omgeving.

Alle cursussen worden gegeven door internationaal gerenommeerde docenten-musici. Tijdens deze week wordt er zeer intensief gewerkt, met een lesrooster van 6 uur per dag, waarbij muzikaliteit, techniek, uitvoeringspraktijk, kamermuziek en podiumpresentatie worden uitgediept.

Deze cursusweek begint op 12 augustus 2007 om 18u00, gevolgd door een buffetmaaltijd

Als feestelijke afsluiter wordt op 19 augustus een slotconcert geprogrammeerd dat, zoals steeds, door de deelnemers zelf wordt gebracht.

Wij verwachten u!

UW DOCENTEN

Leon Berendse (dwarsfluit)

Leon Berendse is solofluitist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands kamerorkest. Als solist trad hij op met het Kammerorchester C.Ph.E. Bach, het Nederlands kamerorkest en het Combattimento Consort. Daarnaast is Leon Berendse actief als dirigent en doceert hij het hoofdvak fluit aan het fontys conservatorium.

Geert Baeckelandt (klarinet)

Geert Baeckelandt is solist klarinet bij het kamerorkest "Beethoven Academie". Hij was solist bij de muziekkapel van de gidsen en het kamerorkest "I Fiamminghi".

Bram Nolf (hobo)

Bram Nolf is solo-althoboist van het Nationaal orkest van BelgiŽ en als hoboist behoort hij bij de kern van het Collegium instrumentale Brugense o.l.v. P. Peire en vormt hij samen met harpiste Eline Groslot het duo Less is more. Hij is docent hobo en althobo aan het Conservatorium van Gent.".

Aram van Ballaert (gitaar)

Aram van Ballaert is docent gitaar aan het lemmensinstituut te Leuven. Zijn eerste solo)cd werd in 2002 uitgebracht op het label van Radio Clara. Aram van Ballaert wordt gerekend als BelgiŽ's meest avontuurlijk gitarist.

Robert Szreder (viool)

Deze Poolse violist verblijft sinds 1974 in Nederland en is momenteel docent aan het Conservatorium van Maastricht. Hij gaf reeds verscheidene cursussen in de VS, Rusland e.a.

Otto Derollez (viool)

Na een carriŤre als concertmeester bij "I Fiamminghi" en de "Beethoven Academie" is hij nu concertmeester van het Vlaams Radio en Omroeporkest. Hij is eerste viool van het "Prometheus Ensemble". Als docent viool is hij verbonden aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Guido De Neve (viool)

Guido De Neve is docent viool aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast concerteerde hij als solist of als vertolker van kamermuziek in zowat alle belangrijke Europese concertzalen. Hij maakte meerdere CD's voor Marco Polo, Eufoda, Vox Temporis, enz.

Richard Wolfe (altviool)

De amerikaanse altviolist Richard Wolfe studeerde bij Aaron Shapinsky en bij Dorothy Delay en later bij W alter Levin (La Samlle kwartet). Na vijf jaar lid geweest te zijn van het Israel Kamerorkest is hij sinds 1986 soloaltist van het Nederlands Philharmonisch orkest. Richard Wolfe is docent altviool aan het conservatorium van Utrecht.

Vegard Nilsen (viool)

De noorse violist Vegard Nilsen studeerde bij prof. Arve Tellefsen aan de Noorse Hogeschool voor muziek en bij Lex Korff de Gidts en Victor Liberman aan het Utrechts Conservatorium, alwaar hij met grootste onderscheiding afstudeerde. Hij is docent viool aan het Kon. Vlaams muziekconservatorium te Antwerpen en violist van The Atlantic trio.

Dirk Vanhuyse (cello)

Dirk Vanhuyse volgde les bij Rudolf Mandalka in de R. Schumann hogeschool van Dusseldorf en bij prof. Pergamenscaikov te Keulen.Hij is docent cello aan de meest prestigieuze Hogere muziekinstituten van Spanje: San-Francisco de Paula (Sevilla), Aula de Musica in Moquer (Huelva) en het Nat. Jeugdorkest van Spanje. Hij is eveneens 1e solist van het kamerorkest van Sevilla en het Real orquestra sinfonico de Sevilla.

Luc Loubry (fagot)

Luc Loubry is solofagottist van het Nationaal orkest van BelgiŽ en docent fagot aan het Kon. Conservatorium van Brussel. Hij is ook lid van het trio Avena, waarvan hij medestichter is, en van het Bellerophon ensemble, het Amadeus kwartet, het Harpeggio ensemble en het Collegium instrumentale Brugense.

REPERTORIUM

cello

∑ Solowerken: Bach-suites, Reger-suites, enz.

∑ Sonates: Beethoven, Brahms, Mendelshon, enz.

∑ Concerti: Boccherini, Saint SaŽns, Lalo, enz.

∑ Kleine stukken van cellisten: Popper, Coostermann, Servais, enz.

<>

Kamermuziek

Niveau: voorbereiding conservatorium en conservatorium

De docenten maken een keuze van kamermuziekwerken volgens het niveau van de deelnemers. Deelnemers die een kamermuziekwerk willen instuderen tijdens deze week kunnen dat bij de inschrijving melden.

KAMERMUZIEK VOOR BESTAANDE GROEPEN kunnen inschrijven bij een leraar naar keuze en hebben recht op minstens 1 uur les per dag afhangende van het aantal leden van de groep.

Viool - altviool - dwarsfluit - gitaar - klarinet - hobo

Niveau: gevorderde studenten van de muziekschool en studenten conservatorium

Initiatiecursus altviool voor violisten

∑ Niveau viool: hogere graad ofwel de drie laatste jaren van een muziekacademie.

(voor deze cursus kan een altviool worden gehuurd)

Practische inlichtingen

Cursussen

∑ Individuele lessen met pianobegeleiding

∑ Repetitie met piano

∑ 1,5 uur individuele studie

∑ 1 uur strijkers- of blazersensemble

∑ Kamermuziek voor de deelnemers die dit wensen (gelieve bij inschrijving te vermelden)

∑ Leeftijd vanaf 15 jaar

1-persoonskamer met badkamer op de kamer: toeslag 60 euro.

2-persoonskamer met badkamer op de kamer: toeslag 30 euro.

De deelnemers worden verwacht op 12 augustus om 18u00 in 'Huize Bergen' te Vught (nl).

UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM: 25 juni 2007

Inschrijvingsgeld 500,- euro

in BelgiŽ: KBC bank: 748-0193886-86

in Nederland: ABN AMRO: 55.24.11.914

t.a.v. Vegard Nilsen, Bussumergrintweg, Hilversum

tel./fax: 00 31 (0)35 6240481

e-mail: v.nilsen@hetnet.nl

INBEGREPEN

∑ alle cursussen en activiteiten

∑ tweepersoonskamer met badkamer en wc

∑ 3 maaltijden per dag

∑ ongevallenverzekering

Naam:
Adres:
Gemeente en postcode:
Tel:
Geboortedatum:
Nationaliteit:
Instrument
Docent:
Niveau:
Repertorium
Email: