nederland frans duist nederland

Informatie

 

imageVendelen gaat terug op het middeleeuwse gildewezen. Voor optochten en processies werden vaandeldragers, boogschutters,...  zeer gegeerd.  In het leger had de vaandeldrager een andere functie; elk leger had een vlag en om de overwinning te kunnen op eisen moest men de vlag veroveren.  Nu is een vaandel een verzwaarde stok (tegengewicht van circa drie kilogram aan het voeteinde) met een vlag met allerlei motieven om sierlijke bewegingen te maken.

Vaandels meten 1.8 op 1.8 m.

Wimpels zijn kleiner en lichter.  Met wimpels kan men dan ook veel spectaculairdere bewegingen maken.

Onze groep gaat terug op een landelijke vendeliersgilde die in Overijse in 1957 werd gesticht.

Leeftijd speelt bij ons geen rol als er maar goed gevendeld en gewimpeld wordt, met daarbij een ferme portie plezier, in binnen- en buitenland.

Voor inlichtingen en dergelijke:

 Voorzitter Paul Van Wassenhove

 

Voor vragen of inlichtingen, mail naar pvw@skynet.be

Some Pictures

image

 

image

Overijse

image

Overijse, aan de bovenloop van de IJse is een uitgestrekte gemeente (4.444 hectare) aan de zuidelijke rand van het Zoniënwoud. Overijse ligt in het Vlaamse Gewest, maakt deel uit van de provincie Vlaams-Brabant en is een ééntalig Vlaamse gemeente zonder taalfaciliteiten.

Overijse bestaat uit zes duidelijk gescheiden woonkernen: Overijse-centrum met daarrond Jezus-Eik, Eizer, Terlanen, Tombeek en Maleizen.

Facebook

 

De IJsezwaaiers hebben nu ook facebook.