home
waar ligt Asse
een straat zoeken
nieuws uit Asse
't schijnt
bericht
Asse Caput Mundi
Asse toeristisch
occasioneel
het Asses dialect
de hopteelt
koppen van bij ons
geschiedenis
nostalgie
Assese websites
andere websites
over deze website
datum / tijd

E-mail 

 

WAT STELT DEZE WEBSITE VOOR EN WAT IS DE BEDOELING?

Wel, wij hadden gedacht dat naast de officiële website van Asse er ook een moet zijn die de andere zaken van onze gemeente belicht. Er zijn wel heel wat sites over Asse, maar die brengen alleen culturele -, sport - politieke - of commerciële informatie en dus vullen wij dit gat maar al te graag in.

Niet alleen laten we allerhande nieuwsjes op de bezoeker los, maar ook andere facetten van onze Assese samenleving komen aan bod zoals, ons dialect (ook gesproken), onze prachtige wandelomgeving (mèt foto's), belangrijke mensen van vroeger-en-nu èn de geschiedenis van onze gemeente. Zodoende laten we de geïnteresseerden van over heel de wereld kennis maken met wat onze mooie gemeente te bieden heeft. Dit wordt dus het eerste E-zine van ASSE waar zowat alles in terug te vinden is wat je elders niet vindt.  We noemen deze webstek gewoonweg: 

 ' A S C A V O X ' 

ASCA is de oudst gekende benaming van onze gemeente en VOX betekent dan weer 'stem'. Onze deelgemeenten (Bekkerzeel, Mollem, Relegem en Zellik) zijn hier niet in opgenomen om de eenvoudige reden dat wij hiervoor niet de tijd laat staan de plaats hebben. We hopen  dat anderen daar willen voor zorgen zodat weldra hun website hier vermeld kan worden. Deelgemeente Kobbegem daarentegen heeft wel een site en is opgenomen in "Assese websites".

Veel lees - èn kijkgenot.

de redactie