kroonCopyricht: www.terebenthine.com

t

 

 

 

ornooi

Boven                                                                                                                           
Uitnodiging
Affiche
Inlichtingen
Reglement
Reglement boogschutters
Reglement zwaardvechters
Inschrijving
Deelnemers
Sponsor
Uitslag Tornooi

15de eeuw

Colin Kendal Tornooi Aarschot

                                                      11 & 12 april 2015
          i.s.m. Stad Aarschot                                        


Beste Reenactors,


      

Tijdens het weekend van 11 en 12 april 2015 organiseren wij voor de zevende maal het “Colin Kendal Tornooi Aarschot”. Het zou ons plezieren u ook te mogen ontvangen. 
Wij zouden het ten zeerste op prijs stellen indien u erbij kan kunnen zijn. Wij rekenen op uw talrijke opkomst. Het Tornooi zal doorgaan op het domein Elzenhof, Nieuwland 3 te 3200 Aarschot. We vragen we om in authentieke kledij
aanwezig te zijn. Handelaars zijn meer dan welkom om hun middeleeuwse koopwaar aan de man te brengen.
Groepen die ‘s avonds iets bijzonder willen opvoeren of presenteren dienen dit op voorhand te melden.
Op het programma staat: workshop middeleeuws dansen,  wedstrijd fieldshooting (min. 12 jaar), en een tornooi voor de zwaardvechters.  Dit tornooi wordt dit jaar anders opgezet, en zal deze keer uit verschillende activiteiten bestaan, met  meer kansen voor full plates.   Er kan niet tegelijkertijd voor de fieldshooting en het tornooi ingeschreven worden, daar deze tegelijkertijd plaatsvinden.  Zowel het tornooi als de fieldshooting beslaan de beide dagen van het tornooi; de inschrijving geldt dan ook voor beide dagen.  De namen van de deelnemers voor het tornooi (inclusief marshals) en fieldshooting moeten samen met de inschrijving op voorhand doorgegeven worden.
Dit evenement gaat door zonder publiek. Daarom vragen wij om te delen in de onkosten: voor wc’s, hout, water, stro. Alle deelnemers aan het kampement betalen 8 euro; kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis.  De deelnemers aan het tornooi of de fieldshooting (niet de marshals van het tornooi) betalen een bijkomende 8 euro als waarborg voor de inschrijving.   De inschrijving aan het tornooi en de wedstrijden is enkel geldig NA het doorgeven van de namen en de tijdige betaling!
Aan de handelaars wordt geen 8 euro gevraagd, maar om sponsorship met een prijs voor de deelnemers aan de fieldshooting; indien deze prijs op voorhand wordt doorgegeven (eventueel met foto) zorgen we ervoor dat dit op de site komt.
De betaling kan via overschrijving op het rekeningnummer: BE   068 2149477 81
IBAN :  BE 36-0682-1494-7781          BIC CODE:GKCCBEBB
Voor meer informatie kan je ons steeds contacteren op het nr. 0032 (0)16 56 16 07 of  GSM 00 32 (0)495 53 02 21   of via e-mail: ivonne.janssens@skynet.be
 We hopen u te ontmoeten op Het Colin Kendal tornooi.
 In bijlage vindt u het  reglement en inschrijvingsformulier voor het tornooi. Graag hadden wij zo vlug mogelijk antwoord om alles in goede banen te leiden. Uiterste inschrijvingsdatum is 28/01/2015.  De waarborg dient tegen uiterlijk 28/02/2015 betaald te worden.  Deze wordt terugbetaald na deelname aan het tornooi.  De Orde van de Hagelanders als organiserende partij behoudt zich het recht voor elke inschrijving aan haar uiteindelijke goedkeuring te onderwerpen. 
 


Affiche

Tekening: Daisy Deliën 

Terug naar boven

 Inlichtingenblad

 

Al op 10 april vanaf 11 uur kan u uw  je tenten opzetten in het park van het “Domein Elzenhof” Nieuwland 3, 3200 Aarschot. Voor de reenactors is er een gesloten parking op het terrein van de aanpalende school voorzien. Ook mobilhomes kunnen daar voor de duur van de manifestatie geïnstalleerd worden.
Stro (alleen om te slapen), water en brandhout zijn voldoende beschikbaar. In het kasteel kunnen de reenactors beschikken over warme douches en wc’s. Diegenen die dit wensen, kunnen ‘s morgens(tot 10 uur) gratis koffie, en chocomelk verkrijgen.
U kan  blijven tot maandag morgen 13 april.
Vrijdag,10  april: Opbouw van het kamp. Ontvangst van de deelnemers vanaf 11 uur. Aanmelding aan het secretariaat bij de ingang, waar de plaats toegewezen wordt.


zaterdag, 11 april:
Boogschieten
11 00  Boogschieten: Samenkomst in het bos voor de uitleg van de fieldshooting voor iedere deelnemer (of 1 vertegenwoordiger per gezin!), onmiddellijk gevolgd door verdeling in groepen en start van de wedstrijd (geen vrije oefening)
17 00    Boogschieten: Einde dag 1, tellen van punten en inleveren
Zwaardvechten  

  1. Opmerking: de indeling en duur van het tornooi zal bepaald worden door het aantal inschrijvingen.  Ondervermelde tijdstippen kunnen aangepast worden.

            10 00: Samenkomst van de marshals aan de paddock
11 00: Samenkomst van alle deelnemers aan de paddock voor de uitleg van het verloop van de het tornooi en de verschillende activiteiten
13 00: Eerste Activiteit: Last Man Standing
17 00: Laatste Activiteit: Capture the Flag
Dansen
20 00    Middeleeuws dansen voor alle aanwezigen, van jong tot oud!indien het weer het toelaat

    Zondag 12 april:
Boogschieten
11 00   Boogschieten: Begin van de fieldshooting wedstrijd
15 00    Boogschieten: Einde dag 2, tellen van punten en inleveren
Zwaardvechten      
11 00: Zwaardvechterstornooi: Samenkomst van de marshals aan de paddock
13 00  Zwaardvechterstornooi: Rain of Pain, gevolgd door andere activiteiten
Prijsuitreiking
17:00 Aan de biertent
Maandag 13 april: Afbraak van het kamp. De laatste deelnemers verlaten het terrein om 12 uur.
De kampeerplaatsen dienen netjes achtergelaten te worden.
De wegbeschrijving: nieuwland 3, 3200 Aarschot. U kunt deze terugvinden op de internetsite van de Orde van de Hagelanders vzw www.hagelanders.be of via de gebruikelijke routeplanner-sites (bv. www.maporama.com

Terug naar boven

Reglement