Welkom op mijn website ...

Digitale fotografie.

Hoe het allemaal begon.

Mijn ganse loopbaan speelde zich af in de luchtvaartelektronica waar ik reeds vroeg beroepshalve met de digitale wereld geconfronteerd werd. Zo kocht ik in het midden de jaren 80 mijn eerste pc (eigenlijk een homecomputer) met het besturingssysteen CPM +. Iets later werd DOS de algemene norm tot we nu in de tijd van Windows en aanverwanten zijn beland.

Begin 1990 werd ik hoofdredacteur van het tijdschriftje GildInfo van de dienst Luchtvaartelektronica. Door die opdracht kwam ik in het bezit van een van de allereerste digitale fototoestellen, een Casio met 300.000 pixels!!! Het was dan ook evident dat ik na mijn pensionering digitale fotografie en digitale fotobewerking als zinvolle bezigheid zou kiezen.

In 2003 werd ik lid van Fotoclub Krysto in Zandhoven. Deze club is nationaal en internationaal vooral bekend en beroemd om zijn zwartwit fotografie. Onder hun deskundige leiding en met de goede raad van twee internationaal bekende wedstrijdfotografen uit de club kreeg ik ook deze moeilijke discipline onder de knie. Ik legde mij vooral toe op studiowerk meer in het bijzonder model- en portretfotografie. Vanaf 2007 heb ik de stap gewaagd om deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden in de disciplines kleur- en zwartwitfotografie.

Gulbert Van Roey