•Home

   Biografie

   Agenda

   Muziek

   Foto's

   CD's

   Links

   Contact

GanSan & Tamount Ifassen


« ...C'est un album qui ne permet pas de rester en place. Les rythmes berbères s'imposent, l'énergie du rock libère : on est pris d'une furieuse envie de danser... »

Jean-Claude Van Troyen Le Soir, 28/12/11 http://archives.lesoir.be/gansan-elegie-berbere_t-20111228-01QT2Z.html

« ...Superieure, gepassioneerde wereldfusie van absolute wereldklasse.»

Holly Moors http://www.moorsmagazine.com/muziek/gansan/

« ...A recommended well prepared and inspired jazz record. »

Gerald Van Waes http://www.psychemusic.org/jazz2.html#anchor_273

 

Nieuwe CD ! Bestel nu !

Dit project is ontsproten uit liefde voor de ribeb, in samenklank met sopraan saxofoon.

De ribeb is een instrument uit de Souss-regio (Zuid-Marokko). Het kan best omschreven worden als een eensnarig met paardenhaar bespannen viool die men in gitaarhouding met boog bestrijkt! Als symbool van de Berber cultuur begeleidt het instrument zowel dagdagelijkse gebeurtenissen als belangrijke fasen in het menslijk leven. Het geluid kan omschreven worden als ernstig en mysterieus, met accenten vergelijkbaar met menselijke stem, net zoals bij een sopraan saxofoon.

Maar het is vooral een verhaal van ontmoetingen. Een paar jaar geleden, tijdens een reis naar Marokko, kruiste het pad van Ludovic die van Foulane, muzikant uit Agadir. Meteen was er de wens om de ontmoeting duurzaam vorm te geven in het kader van een echt scheppingsproject. Sindsdien is men op zoek om afstanden te overbruggen en de grenzen te overstijgen. Uiteindelijk bied deze opname een hulpmiddel om deze droom te realiseren!

De uitwisseling van zo verschillende en , door ritmische en verhalende structuur - eigen aan jazz en Berber muziek, zo gelijkaardige muziek resulteert in iets unieks. Prachtige muziek, levendig en subtiel van kleur, afgewerkt met een gezonde dosis rock-energie! 

Zes muzikanten en nog meer vingers aan weerskanten van de Middellandse Zee zijn samen gekomen om muziek te creëren waarbij stijlen en genres bespeelt worden die recht naar het hart grijpen. Een sterke dosis nieuwsgierigheid, het plezier van het delen en ontdekken, alsook de openheid en luisterbereidheid waren de basiselementen van deze ontmoeting en dit project. Dit alles via de universele taal van de muziek.

Tamounte Ifassen betekent ontmoeting van de vele handen in het Berbers. Net waar dit project voor staat!

De plaat 'Elegy Berber' is uitgebracht bij Homerecords (november 2011).