Home Passiebloem soorten Passiebloem Hybriden Oleanders Gezocht Contact Links Verzorgtips

Webshop passiflora's klik hier

WELKOM - BIENVENUE - WELCOME - WILLKOMMEN - BENVENUTI - BENVENIDOS

FIORI DI PASSIONE

Hartelijk welkom op onze site over passiebloemen.

Wij zijn Raoul en Patrizia. Het begon allemaal heel onschuldig in 2005. We kochten drie passiflora's aan om ons terrasje wat op te fleuren. Drie courante soorten, die in de meeste gewone tuincentra te vinden zijn, nl "Lady Margret", "Keizerin Eugenie" en "Constance Eliott".

Eén jaar later namen we deel aan een plaatselijke hobby- en ambachtenmarkt. Dit kleine marktje is verbonden met de jaarlijkse, prachtige en gezellige fuchsia- en kuipplantenshow -georganiseerd door CLUB HET ST-JANSBELLEKE VAN AVERBODE. Nadat we lid werden van deze club, kwamen we in contact met verzamelaars van deze bloemen. Algauw werden we bekoord door deze prachtige en kleurijke planten. Niet lang erna begonnen de eerste zoektochten via het internet en/of gespecialiseerde tuincentra naar nieuwe soorten en hybriden. Deze zoektocht liep niet altijd even soepel. Sommige soorten zijn niet gemakkelijk te vinden. Toch groeide onze collectie langzaam en gestaag aan. Vervolgens volgden er verschillende heen en weer reisjes naar verzamelaars in Duitsland en Nederland en voilà onze collectie breidde zich steeds meer uit.

Nu, we zijn alvast verschillende jaren later en onze collectie is uitgegroeid tot een heuse verzameling van ruim 350 soorten. Dat maakt dat wij vermoedelijk één van de grootste passiebloemcollecties hebben - naast collega verzamelaar François Thuys - van België.

Onze hobby is letterlijk een "passie" geworden. Intussen hebben we ook enkele eigen kruisingen op onze naam staan. Via deze weg willen we de mensen iets meer bewust laten worden van deze prachtige bloem, iedereen laten weten dat er wel meer dan de "Caerulea" bestaat.

We willen ook de mensen bedanken die onze collectie via ruilen hebben doen groeien, o.a. Eddy en Willy (clublid), Bettina en Thorsten Ulmer (Duitsland), Frau Nadine (Duitsland), François Thuys (België).

Neem gerust een kijkje in onze collectie, waar u naast onze passiebloemen ook nog enkele speciale oleanders kan aantreffen.

Free counter and web stats