hierop klikken voor index
 
stambomen
Oorsprong naam Ferson
stamboom familie Ferson
kwartierstaat (Mathias)
 
Niel-bij-As-Opglabbeek
Casters-Vrancken
 
fam. uit kwartierstaat
Vandael-Velter
Van Houtfin-Van Gestel
Steurs-Thielemans
Verstappen-Stappers
Van de Winckel-Quax
Moonen-Kuijpers
Hilven-Linssen
 

Wie is er niet geļnteresseerd in zijn voorouders?… Eigenlijk een overbodige vraag, want kennis van zijn eigen verleden is een der meest fundamenteelste wensen van de mens.
Bijna iedereen zal zijn eigen ouders kennen, ook de grootouders zullen nog een klein plaatsje in ons geheugen innemen, maar verder terug in de geschiedenis is voor de meeste onder ons een grijs nevelgebied, tot zelfs een zwarte leegte...
 
Gegevens in de parenteel Casters-Vrancken (omgeving Niel-bij-As en Opglabbeek) steunen op de opzoekingen van E.H.Hendrik Schreurs (circa 1953) en Jozef Geussens (circa 1970). In deze parenteel komen enkele van de voorouders Ferson voor, voor mij de reden om (vanaf circa 1974) deze stammen verder uit te pluizen.
U vind hier het resultaat van jaren zoek- en speurwerk, met soms een beetje geluk. Ik hoop dat deze site voor u een inspiratie mag zijn om de ontbrekende elementen zelf aan te vullen, het grijze verleden wat minder grijs te maken, doch vooral om te kunnen zeggen 'DIT WAREN MIJN VOOROUDERS'.
 
De wet op de privacy beperkt de publicatie van de persoonsgegevens. Daarom zal u bij de huidige nakomelingen (levenden, minder dan 100 jaar) geen datums, alsook geen adressen vinden. Dit betekent echter niet, dat deze (voor de stamboom) overbodig zijn.
Als jij uw ouders, grootouders of andere bekenden hierin terugvind, zou ik u dankbaar zijn als je een mailtje stuurt naar Jean-Pierre Ferson met uw naam, voornaam, en de link naar de u bekende persoon. Ik zal daarna wel contact met u opnemen.

(c) J.P. Ferson
click to mail me
ferson.css werd W3C CSS gevalideerd op 02.03.04  DIT WAREN MIJN VOOROUDERS = Level AA conform W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0