woensdag, november 30 -

KORTRIJK - Twaalf jaar geleden had Decathlon de intentie om een vestiging te openen in Kortrijk. Roeselare kwam uiteindelijk nog als eerste. Maar vandaag opent de megastore in de Beneluxlaan in Kortrijk. TweeŽnzeventig mensen hebben er werk. Decathlon wordt ook hoofdsponsor van de vzw Kortrijk Bruist.
De Kortrijkse lijdensweg van Decathlon begon in 1997, maar botste op de onuitvoerbaarheid van een stedenbouwkundig attest voor een project in de Luipaardstraat. Pas in december 2001 kwam de mogelijke inplanting in de huidige Beneluxlaan ter sprake. De intentieverklaring kwam er in 2003 voor een oppervlakte van 2,3 ha. In juni van dit jaar begonnen de werken, voorbereid door Buro II uit Roeselare. Zes maanden later opent de megastore nu. Decathlon Kortrijk heeft een verkoopsoppervlakte van 3.300 vierkante meter. Het parkeerbeleid wordt gevoerd samen met Parko, goed voor 460 plaatsen. Deze parking staat ook buiten de openingsuren open. De investering bedraagt 7,8 miljoen euro. De sportgigant wil het eerste jaar minstens evenveel omzet maken. ,,Het is ook de bedoeling de bestedingsvlucht van de Belgische klanten naar de Noord-Franse vestigingen van Decathlon te temperen'', zeggen gedelegeerd bestuurder Georges Hanon en vestigingsdirecteur Wim Van Hoecke.
Decathlon moest een aantal voorwaarden scheppen voor de komst naar Kortrijk rond was. Zo werd het verzocht sponsor te worden van de vzw Kortrijk Bruist, die activiteiten organiseert in het centrum van de stad. Daarnaast moet de winkelketen een sportkooi voorzien op het Volksplein en op het sporterrein naast de winkel zijn sportpleintjes met een skeelerpiste aangelegd. Daar vertrekt ook een mountainbike- en fietsroute. Een 70-tal mensen uit de regio vinden er werk. In de kleinhandel heeft de sportreus nu 600 medewerkers in dienst. De omzet bedraagt honderd miljoen euro. Op dit moment zijn er negen vestigingen, weldra tien met Anderlecht in maart 2006. Het hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen.

bron: Het nieuwsblad