4 eXTReMe Tracker
 
 
De nieuwe site ..
01 juli 2007


.. is er eindelijk. Voor de mensen die nu compleet verrast zijn, de nieuwe site is er wel degelijk. Maar niet op deze url!
De feitelijk url van dit blog is namelijk http://lorelei.femeref.com maar dat was niet altijd even duidelijk. De vroegere url was dan ook maar slechts een 'redirect' en omdat ik vond dat je niet afgeschermd mocht zijn van de achterliggende (url) structuur werd je doorgestuurd naar onze skynet account. Een ander nadeel, maar niet omwille van voorgenoemde reden, was ook dat blogger de mogelijkheid niet gaf om de url van je rss feed correct op te geven. Want nu resulteert in een verkeerde url voor de feed. De nieuwe is http://lorelei.femeref.com/rss/posts.

Er is hier en daar nog wat werk aan de nieuwe site, niets alles is reeds afgewerkt. Maar als je opmerkingen hebt, dan zijn de altijd welkom.
femeref - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
N'ice to know!
23 juni 2007


Tom en euh... BEN & Jerry's!Dat is pas heerlijk ijs! En in Antwerpen.. daar hebben ze zelfs 'n winkeltje vol Ben & Jerry's dingetjes! Volgens de site zelfs TWEE! En er is blijkbaar dan toch een supermarkt die het zal verkopen. Ik hoop maar dat de prijzen in de Carrefour wat lager zullen zijn dan in Panos of Wok Away. Want die valse bodempjes de kartonnetjes mochten best wel nog van dat lekker ijs bevatten!

Hun smaaknamen klinken overheerlijk. Tot nu toe kocht ik me een Cherry Garcia (Kersenroomijs met kersen en donkere cacaofantasiebrokken), blijkbaar vernoemd naar de gitarist van 'Grateful Dead' Jerry Garcia (volgens de NL site).
maar... lees de namen en wees het eens met me.. daar kan je toch niet aan weerstaan?

- Chocolate Fudge Brownie (Chocolade Roomijs met Chcolade Brownie Stukken)
- Chocolate Therapy (Chocoladeroomijs met chocoladekoekjes en spiralen van pure-chocolade roomijs)
- Chunky Monkey (Bananenroomijs, cacaofantasiebrokken en walnoten)
- Cookie Dough (Vanilleroomijs met stukken koekdeeg met chocostukjes)
- Fossil Fuel (Roomijs met slagroom, chocoladekoekstukjes, cacaofantasiestukjes en chocoladesaus)
- Half Baked (Chocolade- en vanille-roomijs met browniestukjes en koekdeeg met chocoladestukjes)
- Karamel Sutra (Chocolade- en karamelroomijs met karamelkern en cacaofantasiestukjes)
- New York Super Fudge Chunk (Chocolade Roomijs met witte en donkere cacaofantasiestukken, pecannoten, walnoten en amandelen omhuld met cacaofantasie)
- Peace of Cake (Roomijs met aardbeiencheesecake, aardbeien en koekstukjes)
- Phish Food (Chocolade roomijs marshmallow, karamel en Chocovisjes)
- Vanilla Caramel Fudge (Vanille Roomijs met Karamel Slierten en Chocofudge)
- Chocolate Fudge Brownie (Chocolade Roomijs met Stukken Chocoladecake)
- Chunky Monkey (Roomijs met Bananensmaak Brokken Chocolade en Walnoten)
- Cookie Dough (Vanille roomijs met brokken ongebakken koekdeeg)

Sommige smaken lijken ook niet te overleven. En de Ben en Jerry's site van sommige landen hebben dan ook een 'graveyard'. Heel 'koel' gevonden!
lorelei - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
Firefox plugins
17 juni 2007


Firefox is ongelooflijk. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik zo lang met Internet Explorer heb gesurft. Misschien was dat uit noodzaak. Maar ik herinner mij nog dat ik jaren terug dacht, in al mijn naiviteit, dat je het maar moest doen met IE. Zonder syntax gekleurde bron. Zonder tabbladen. Zonder debug mogelijkheden. Ik moest dan ook niet echt fantastisch grote websites maken in een beperkt tijdsbestek. En eens je wat verwend bent geweest, wil je niet meer terug.

Je kan voor firefox heel wat plugins vinden. Ik zocht ook niet echt naar plugins, maar eens ik wat aanraders vond op blogs, surf ik nu regelmatig met als doel goede plugins te vinden. Om die kleine ergerlijke zaken tijdens het surfen te verhelpen of te vermijden.
Eens ik wat verwend was met tabbladen en kon surfen met 25+ bladen open, werd het ook duidelijk dat je makkelijk door tabbladen moest kunnen zoeken. Of toch ergens heel snel kon zien op welk blad je zat. Van zodra ik werk had, was het probleem ook dat mijn bookmarks in sync moesten blijven.

De plugins die ik in de loop van dit jaar heb verzameld en al dan niet heb behouden zijn:
+Google Browser Sync: syncroniseer je bookmarks, je history, je forms, etc.. Dit had ik echt nodig. Je kan je gegevens ook encrypteren mocht je dat willen. Lees er ook meer over op linux.com.
+Mozex: editeer je textvelden met je favoriete editor. Eindelijk kan ik alles editen met vim.
+NoScript: zet javascript en flash af per domeinnaam. Dit gebruik ik hoofdzakelijk om wat plaats te winnen op een website en om mijn 'trage' laptop niet telkens te beginnen laten blazen telkens er een flashreclame opent op een website..
+PdfDownload: bij het klikken van een PDF link kan je kiezen die te openen (met de standaard pdf viewer, hier acrobat reader), te openen met een alternatieve pdfviewer (hier xpdf), te downloaden, of te bekijken als html.
+ResurrectPages: Als je een 404 krijgt, dan krijg je ook de optie om die pagina te bekijken met internet archief sites.
+SnapLinks: open meerdere links t.z.t. Handig als je de eerste 5 hits wil openen bij een google search.
+Firefox ShowCase: toon je geopende websites in een overzichtspagina als prentjes. Mocht je nu nog het tabblad kunnen blijvan laten openstaan in een zijpaneel, dan heb je een fantastische opera functionaliteit.
+VideoDownloader: download embedded videos.
+Woordenboek Nederlands: spellingscontroller op je forms, zonder suggesties weliswaar.
-HyperWords: Klik op website namen die geen hyperlinks zijn. Dit gebruik ik niet meer omdat het sneller gaat de link te kopieren en je browser zo in te stellen dat hij voor ieder nieuw adres een nieuwe tabblad opent. Openen van een link gaat dan snel: select, ctrl+l, ctrl+v, enter.

Voor webdev:
+Dom Inspector: inspecteer de DOM tree.
+Web Developer: een absolute must. Bekijk tabellen, div, layout strcutuur, herschaal je browser naar bepaalde resoluties, honderden soorten debug informatie, css informatie en live aanpassingen, etc..
+Live Http Header: bekijk de http requests en responses.
+SaveAsImage: sla een webpagina op als een prent.
+Cache View: Bekijken en zoeken in je cache.

Tabladen:
+Tab Mix Plus: extra opties rond tabladen. Groepeer, verander de close button (van plaats, wanner te verschijnen, etc..).
-Seperate Tabs: groepeer tabs op basis van domeinnaam. Nadeel is wel dat de seperator tussen de groepen zelf een (kleine gele) tab is.
-Tab Scope: gefocuste tab is groter.
-ChromaTabs: kleur je tabs op basis van domeinnaam of fav.ico.
femeref - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
If I had to touch feeling
12 juni 2007


Vroeger was ik ervan overtuigd dat voelen uniek was. Dat denk ik nu nog steeds maar weet ik ook dat ik de keuze heb om dat naast me neer te leggen. Voelen op zich is inderdaad uniek. Je kan sommige zaken maar zo intens voelen in bepaalde situaties. Dat is wat men doet in films, in series, etc .. Het heet ook dramatiseren. Een woord dat pas in mijn gedachtsveld werd gesmeten toen useless mij er een mail over schreef.
Maar dit gaat niet over dramatiseren, hoewel. Want uiteindelijk, als je de keuze hebt om in bepaalde situaties 'ervoor te gaan' of om dat niet te doen, dan is de eerste van die keuzes toch dramatiseren, niet?
Als ik luister naar Pagoda met hun 'Death to Birth' en dat vergelijk met 'Death to Birth' van Michael Pitt, dan zit er toch een mijl verschil tussen hun inlevingsvermogen (hoewel). (In extremis betekent dit dat house of heel wat electronisch muziek geen inlevingsvemogen naar voren brengt, geen gevoel heeft, en gitaar muziek dat bijna automatisch wel doet.)

Het punt van deze post is dat als je die keuze hebt, waarom je ze dan zou maken? Moet je ten allen tijde het gevoel maximaliseren, het merg uit het been zuigen?


Vroeger was ik ervan overtuigd dat als je op het moment dat je een gevoel had, iets dat meer was dan een normale toestand, dat je misschien zelfs een beetje opgefokt was, dat je dat moest neerschrijven. Proberen te behouden a.h.w.. En natuurlijk moest het op een zodanige manier worden neergeschreven dat de je de lezer de schoonheidsemotie weder kon laten ondergaan (zoals Frederik van Eeden dat zo goed verwoord in zijn 'Van de Koele Meren des Doods').
Maar dit heeft zoveel nadelen. Het eigenlijke gevoel kan je niet blijven behouden. Het blijft ergens evolueren. Uiteindelijk word ik er zelfs wat vermoeid van. Andere nadelen zijn dat de opbouw soms zo eindeloos kan zijn dat onderbreking van die opbouw het gevoel een totaal andere richting kan uitsturen. Maar vooral, het neerschrijven is nooit echt een senecure geweest
en is waarschijnlijk de grootste struikelblok. Samen met het wegglijdende gevoel tijdens het neerpennen.
femeref - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
Humo festivalitis testIk deed de humotest en ik ben

EEN MUZIEKLIEFHEBBER

De Muziekliefhebber komt uitsluitend en alleen voor de muziek. Te herkennen aan de lichtelijk gejaagde als-ik-me-niet-haast-mis-ik-wéér-een-half- nummer-blik in de ogen. Vaak herkenbaar (en dus handig als je hem wil vermijden) aan de ridicule cowboyhoed. Soms met bijbehorende zeker zo ridicule laarzen...

Doe zelf de test op www.humo.be

femeref - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
Lost
10 juni 2007


De titel in het Frans is grappig: Les disparus. Wat heel wat meer de nadruk legt op de mensen dan op het camouflage eiland waarop ze gestrand zitten. En om eerlijk te zijn, wat er interessant is na 1000 flash-backs, is het eiland en niet de mensen. Na al die tijd is het ook niet meer nodig om recentelijk geintroduceerde hoofdpersonages in te leiden om ze dan in dezelfde afleveringen (in de openingsscene) te laten sterven. Een volledige aflevering verkwist zonder dat er ook maar enigszins een antwoord werd gegeven op al die (prangende) vragen: wie zijn 'the others'? Zijn ze bovenmenselijk? Hoe kan je op dat eiland stranden? Wat is die zwarte wolk? Hoe komt het dat iedereen iedereen al dan niet rechtstreeks reeds kent? Waarom leeft Jack nog? Hoe komt het dat Sayid en Iraaks, Engels en Frans kent terwijl de oorlog in Irak nog maar pas gedaan is? Waarom doen er zoveel oplichters mee? Waarom leeft Jack nog? Wat was die map nu in 'the hatch'? Ziet Desmond zijn Penelope nog terug? Of beter, vinden Penelopes mensen het eiland? Wanneer gaat Jack dood? etc ..

Omdat Lost in seizoen 2 echt en compleet niet vooruit ging en omdat er aflevering na aflevering eindeloze (nutteloze) flash-backs waren, was de zin om nog veel verder te kijken eigenlijk totaal nihil. Op lostpedia stond dan ook te lezen dat er een seizoen drie in de maak was maar vooral dat de reden hiervoor was dat HBO (?) de serie langer op antenne wou houden. De kans was ook groot op een vierde seizoen.

Gisteren konden we niet langer meer wachten. Ik heb nog tientallen films op video staan en nog tientallen dvds die bekeken moeten worden, maar de zin in Lost was groot. Ergens waren we vergeten hoe beu dat seizoen twee was. We keken van 9uur 's morgens tot 17u in de avond, enkel met een middagmaal als onderbreking. Toen we als zombies uit de zetel strompelden, waren we met moeite iets wijzer. Maar het was inderdaad wel wat vooruit gegaan .. Wat, niet veel.

Wat erger is, is dat er nu ook een seizoen vier komt (vanaf februari 2008 in de V.S.). Nog langer wachten op de antwoorden.
femeref - 1 zeepbel(len) - bekijk & maak
Bad Vista! Go stand in a corner
04 juni 2007


Ik kreeg vandaag in een pakketje van free software foundation (free as in freedom, not free as in beer) enkele stickers van de organisatie. Een was de bekende GNU de andere was een Bad Vista sticker.

Ik heb momenteel geen flauw idee wat ik zou kunnen doen met de stickers. Ze zijn zeldzaam te noemen, omdat ze tijdens een online aankoop werden meegeleverd met producten die uit Verenigde Staten kwamen. Ergens voel ik me dan ook verplicht om zo'n uitzonderlijke waren te etaleren. Niet enkel omdat ze zeldzaam zijn natuurlijk, ik ben niet zo'n egotripper, maar wel omwille van de boodschap die ze pogen te verspreiden. Mijn vraag aan onze 12 bezoekers iedere dag is dan ook: waar plak ik de sticker?

femeref - 3 zeepbel(len) - bekijk & maak
Troebel bewijsAh, ok, er is geen wonder gebeurd... Maar toch. Een foto van het bewijs van 't slagen van fem'feur, kon niet ontbreken, vond ik. Zaterdagnamiddag, wanneer gueuze en kriek geofferd werden als dank.lorelei - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
Auto rijexamen
03 juni 2007


Op een of andere manier lukt het me de voorbije jaren om te slagen voor zaken waarvan ik toch algemeen het gedacht had dat men er niet van den eerste keer voor slaagt. Al die zaken hebben eigenlijk min of meer te maken met het rijbewijs. Of zelfs een diploma.
Hoe dan ook, de titel maakt het natuurlijk al heel duidelijk. Deze vrijdag ging ik bijster apatisch naar het auto rijexamen. Niets van al die dodelijke zenuwen, waar ik trouwens al een paar jaar geen last meer van heb. Want, ik herinner me nog een conversatie net voor het grote fysica examen in mijn eerste kandidatuur, waar we het hadden over het feit dat het absurd was dat we zo zenuwachtig waren voor dat mondeling. We moesten dan ook een telefoonboek van een cursus vanbuiten leren voor een man die alles behalve geruststellend was. We kregen de vragen wel op voorhand, maar je kan ervan op aan dat die zowaar de volledige cursus besloegen. Het dramatische aan het examen was vooral dat we elkaar zenuwachtig maakten tijdens de lange wachttijd voor we het lokaal binnen mochten. Slechts vier studenten konden terzelfder tijd het examen doen. En je wou natuurlijk niet binnegaan, aangezien je wist dat je voor een groot bord mocht staan, 3 vragen zou krijgen die je dan aan dat bord mocht oplossen. Je handen reduceerden het krijtje tot een onwillige witte massa die het dramatisch effect van het niet weten van een antwoord alleen maar erger maakten. Uiteindelijk haalde ik die keer slechts een 11 voor het examen. In het tweede jaar was het niet veel beter en haalde ik opnieuw een 11, waardoor ik het vak mocht meenemen naar mijn tweede zit. (Toen had ik 4 onvoldoendes, maar moest ik 11 vakken opnieuw doen omwille van de 'minstens 12' regel. Uiteindelijk kon ik met onderhandelingen met de wiskunde docenten nog de 2 wiskunde vakken kwijtspelen en raakte ik door mijn tweede zit.) Maar dit is allemaal toch al een paar jaar terug.

Vrijdag had ik dus een rijexamen. Omdat ik toch nogal wat verlof heb van mijn werk, nam ik de namiddag vrijaf om rustig naar de rijschool te kunnen rijden. Ik had namelijk ook een rijles op voorhand genomen, zodanig dat'k de rijschool auto wat gewoon zou kunnen worden. Want uiteindelijk is er nogal wat verschil tussen het rijden met een diesel met servostuur en het rijden met een naft zonder servostuur.
De les maakte mij nerveuzer dan het examen zelf en ik vroeg me af of ik mijn concentratie zou kunnen behouden voor 3 uur. Maar uiteindelijk raakte ik wat in een trance en reed alles vanzelf. Het examen was korter dan ik had verwacht en tot mijn grote verbazing werd ik langsheen dezelfde wegen geleid als tijdens de les voor het examen. Ik voorzag het plotse overgaan van de straat in eenrichtingsstraat, ik kon mij feilloos aan de kant zetten in de nauwe straat, etc ..
Enkel het parkeren leek niet zo vlot te gaan, maar lukte me wel.

Mijn grote fout kwam pas net voor ik het terrein van het examen centrum terug wou oprijden. Net voor de het kruispunt is er een afslag van de autostrade en iemand wou perse dan afrijden. Geen idee of hij mijn knipperlichten niet had gezien (want de knalrode wagen met reusachtig plakkaat op het dak is moeilijk te missen), maar de man bleef mooi met me meerijden i.p.v. mij in te halen of te vertragen. En omdat ik echt wel in moest draaien remde ik hard en draaide ik mooi in met een korte snok aan het stuur. De examinator vond het niet leuk, maar wel terecht (kreeg ik achteraf te horen).

Na een kort discours over alles wat ik verkeerd had gedaan (het bruuske remmen, het heeft te lang geduurd om te parkeren, ik sloot mijn wagen niet toen ik "om boodschappen ging" waardoor ik de auto open liet voor eventuele misbruiken, te snel over een (platgereden) drempel, etc, etc..) slaagde ik voor mijn praktisch rijexamen. Op een of andere manier kreeg ik wel mijn wisselgeld niet terug van de honderd euro die ik nodig had om het examen te betalen ;).
femeref - 2 zeepbel(len) - bekijk & maak
Kort samengevat:FEMEREF IS GESLAAGD VOOR Z'N RIJEXAMEN!

Ik was de hele namiddag, de hele treinrit huiswaarts zo zenuwachtig als iets. Het verlossend sms'je kwam net toen de trein Gent binnen reed.


Of de picto-mensjes nu juichen of...

net wegrennen voor 't gevaar..

'k Ben in elk geval bij met m'n fem'feur, voorheen ook wel de femfem genoemd.
lorelei - 2 zeepbel(len) - bekijk & maak
Oude - maar creepy - God
29 mei 2007


Ik moest vandaag ergens in Mortsel zijn. Ik nam de trein. Stapte nipt op tijd over in Berchem.. en ging richting 'oude god'.In het terugkeren, moest ik 10 minuutjes wachten op het perron. Alles leek normaal, de gele borden gecheckt. De terugreis zou even vlekkeloos verlopen als de heenreis, zo dacht ik.

Ware het niet.. dat daar in 'oude god' plots een sirene klonk en ik een rood licht zag knipperen. Het oude vrouwtje dat op 'n bankje zat langs de overkant van de sporen, gaf geen kik. De schuifdeuren waar ik net doorgekomen was, sloten.. De sirene en het rode licht gingen nog steeds. En toen.. hoorde ik een trein naderen - zag ik 'm passeren - zag ik 'm wegrijden - in 1 flits .. waarbij m'n haar punk ging staan en m'n lijf, samen met de tunnel daverde..

Maar het blijkt allemaal héél normaal te zijn, leert wikipedia me (achteraf). Van waar de naam 'oude god' komt, echter, vond 'k nog niet.
wikipedia
legt het als volgt uit: "De perrons bevinden zich in de sleuf, deels onder het stationsgebouw, deels in open lucht. IC-treinen tussen Brussel en Antwerpen rijden in volle vaart door het station. Om te vermijden dat de luchtstromingen, die deze voortrazende treinen veroorzaken, via de perrontoegang het stationsgebouw inwaaien, werd een ingenieus systeem bedacht. Aan de ene zijde houdt een draaideur de wind tegen, aan de andere zijde zit een automatische schuifdeur die zich sluit als er een trein passeert (via een sensor onder de sporen)."

Geen woord over luide sirenes en rode zwaailichten.. De aan te raden url om te bezoeken vooraleer daarheen te gaan.. http://www.foudurail.net/mortsel1.html
lorelei - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
En zo..
24 mei 2007


is er altijd wel 'n schuldige te vinden..Of: één van de 'drog'redenen waarom er niet frequenter geblogd wordt.
lorelei - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
style="background-repeat: repeat"
20 mei 2007


Zelfs hier probeert Femeref de 'background' te veranderen... (Het lukte ons in 5 uur tijd.)

lorelei - 0 zeepbel(len) - bekijk & maak
Hoe knip ik krullend haarIk was niet bang gisteren. Ik had er volledig vertrouwen in. Ergens zijn de zaken die je voor de eerste maal doet soms beter dan zaken die je erna doet. Misschien heeft het iets met beginnersluck te maken, het zo erg willen slagen en willen lukken dat je meer concentratie voor de man haalt dan er voor de taak eigenlijk nodig is. En als beginner lukt het dan nog ook.Loreleis haar werd vandaag enkele centimeters korter. Misschien is dit een onbewuste wraakactie. Morgen doe ik de kat ..
femeref - 1 zeepbel(len) - bekijk & maak
m.b.v. blogger.com


Gent kamt
 
Wat wij zien als we buiten kijken; ziet u hier. Wij kammen de Sint Pietersabdij. Klik om groter & meer te zien!


Commentaar?
 
Om commentaar te geven hoef je niet persé aan te melden bij blogger.com.
Doe het anoniem en plaats
je naam onder de tekst.

De laatste 10
 
De nieuwe site ..
N'ice to know!
Firefox plugins
If I had to touch feeling
Humo festivalitis test
Lost
Bad Vista! Go stand in a corner
Troebel bewijs
Auto rijexamen
Kort samengevat:

Het thuisfront