B&B Den Boskant


Ga naar de inhoudsopgave

Lokatie

Gelegen in zuidelijk puntje van Oost-Vlaanderen, op de grens met West-Vlaanderen en Henegouwen, is Kluisbergen, met 120 ha gemeentelijk bos, zowat de groene long van de Vlaamse Ardennen. Deze gemeente dankt haar naam aan de befaamde "Kluisberg" en biedt de bezoeker een waaier aan recreatieve mogelijkheden temidden van een prachtig natuurkader.

Met de Schelde als noordelijke grens en het Kluisbos in het zuiden, groepeert Kluisbergen de deelgemeenten Berchem, Ruien, Kwaremont en Zulzeke.

Akkers, heuvels, valleien, glooiende landschappen, waterwegen, bossen, historisch erfgoed, legendarische kasseien, ... zijn de troeven waarmee Kluisbergen elke toerist weet te bekoren.

Het Kluisbos is 300 hectare groot. Het grootste deel, ongeveer 200 hectare, ligt in Vlaanderen en wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos samen met de gemeente Kluisbergen. Het overige deel ligt in Wallonië

Er zijn meer dan 20 kilometer bewegwijzerde wandelroutes in het domein. Drie speelzones verwelkomen de kinderen. Mountainbikers kunnen terecht op een BLOSO-route en dankzij de ruiterpaden kan je het Kluisbos te paard verkennen.

Nuttige links :

- Website Toerisme Vlaamse Ardennen : http://www.toerismevlaamseardennen.be/
- De toeristische gids Vlaamse Ardennen kan je hier gratis downloaden
- Hier kan je je culinair laten verwennen :
* Restaurant 't Konijntje : www.tkonijntje.be
* Restaurant 't Monument : www.tmonument.be
* Restaurant La Sablière : www.lasabliere.be
* Restaurant Gasthof Palace : gasthofpalace.be
* Restaurant - Brasserie Aux Acacias : www.auxacacias.be
* Restaurant Big Ben : www.resto-bigben.be


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu