From Rustling Sands, Sporting Border Collie's

Onze meiden

Für Elise Precious Little AngelEowyn werd geboren op 13 juni 2006 uit een nestje van Arwen It's all MineArwen & Yogi Grimhillcottage'sYogi.

Eowyn is de stabiele factor binnen ons gezin, nooit onuitstaanbaar wild, altijd gedreven tijdens het spelen. Net zoals onze andere honden is het strand haar favoriete habitat, met het enige verschil dat Eowyn slechts zelden de zee en de branding opzoekt tijdens het spelen.

Eowyn loopt al sinds haar prille jeugd FCI Obedience, aanvankelijk met Yves, waarmee ze het tot Graad 2 bracht, nu vervolgt ze haar opleiding naar OB3 met Caroline. Eowyn haalde in het verleden enkele mooie resultaten in de Obedience, zowel in OB1 als OB2.

Maar haar hartje slaat toch het allersnelst als ze samen met Stijn het Agilityparcours op mag. In deze sporttak komt haar talent pas echt tot uiting, Graad 1 Large werd zeer vlot afgewerkt en afgesloten met een klinkende overwinning op de terreinen van hondenschool Habitus. Haar eerste seizoen in Graad 2 begon echter met een domper, een langdurige, en bovendien hardnekkige blessure maakte dat ze pas halverwege het seizoen 2010 terug het parcours op kon.
2011 was aanvankelijk goed gestart met enkele mooie resultaten, maar op het einde van het zomerseizoen sloeg het noodlot weer toe met blessureleed tot gevolg.

Eowyn wordt niet ingezet om een nestjes te hebben omdat ze een mindere heupscore heeft.


Hide 'n Seek Precious Little AngelSuki werd geboren op 22 juni 2008 uit een nestje van Adonis Hills AphroditeMiyo & Yogi Grimhillcottage'sYogi.

Suki is de wervelwind binnen ons gezin, altijd "in the mood" voor een trek- of balspelletje, high-drive karakter net als haar moeder, en bovendien supersportief gebouwd met een quasi 1/1 verhouding, altijd gedreven tijdens het spelen en oefenen. Zij is waarlijk knettergek van het strand, haar favoriete speelplaats, geen bal ligt te ver in zee, en de branding dient om in te gaan liggen na het spelen.

Suki loopt al sinds haar 10 weken FCI Obedience met Yves, waarbij ze in juni 2011 haar overgang tot Graad 2 behaalde door een schitterende overwinning, nu vervolgt ze beloftevol haar opleiding naar OB2.

Naast Obedience zoekt ze ook regelmatig het agilityparcours op. In deze sporttak komt haar talent niet echt tot uiting omdat Yves fysiek niet bij machte is om haar te geleiden, in Graad 1 Large werd al met een andere, veel sportievere geleider gelopen. Dit ging al stukken beter. De toekomst zal uitwijzen hoe ze verder evolueert binnen de agility.

In 2010 diende ze ook aan te treden in de showring tot het behalen van een fokcertificaat. Dus werd ze ingeschreven in de "Lokerse Winner", volledig onverwacht werd ze daar beloont met de RCAC-titel van het ras, en de bijhorende "uitmuntend" en het gewenste fokcertificaat.

                 Bezoekers: