From Rustling Sands, Sporting Border Collie's

Onze jongens

Bryning Beyond Belief (Dyno)Dyno werd geboren op 04 maart 2009 uit een nestje van Bryning True BelieverFaith & Bryning Gold BlendRico.

Dyno kwam bij ons terecht na een eerder dramatisch jeugdparcours. Hij is de "lost soul" binnen ons gezin, altijd vrolijk, een enorme will-to-please, met een naar verleden, waar hij de mindere leuke kant van het menselijk ras leerde kennen. Hij werd na deze periode opgevangen door onze vrienden Marc & Martine, die hem alle mogelijke huishond regeltjes aanleerden met een immens geduld.

Dyno wordt momenteel heropgevoed naar andere honden, en meer bepaald naar andere reutjes door Caroline, die er een erezaak van maakt om Dyno de best mogelijke toekomst te bieden. Hij is al een flink stuk op weg in zijn opleiding, die meer dan waarschijnlijk nooit af zal zijn. Geduld blijkt hier, net als bij andere honden, het sleutelwoord te zijn.

Recent is Caroline gestart met het aanleren van het schapenhoeden, hier blijkt hij een zekere natuurlijke aanleg voor te hebben. En dit zal mogelijks ook zijn toekomst grotendeels beinvloeden op gedragsmatig vlak. Als Caroline hier de controle over een grote afstand kan aanleren, dan komt alles in orde met onze jongen.

Dyno heeft een typisch engelse "look & feel", en mocht blijken uit de gezondheidstests en de aankeuringen voor een fokcertificaat dat hij een degelijke reu is, dan zal Dyno mogelijks in de toekomst ingezet worden als dekreu.

                 Bezoekers: