From Rustling Sands, Sporting Border Collie's

Nieuws

20 september 2012


Lovely
 
Lovely
 
Lovely

Amaai, zo lang geleden ..... tijd voor een deftige update, zo lijkt het. Onze zes treezebeezen zijn bijna acht maanden oud. Er is intussen zoveel gebeurd en veranderd aan hen.
Ze groeien en bloeien dat het een lieve lust is, ze hebben allemaal hun favoriete sport en bezigheden. Soms volstaat het om gewoon eens mooi te wezen, om zo gelukkige baasjes te maken.
Zo werd Love Hurts ( a.k.a. Lovely ) vorige week warempel West-Vlaams Kampioene in de puppy klasse schoonheid. Voorgebracht door Emma op schitterende wijze. Martine en Marc gelukkig, en wij als fokkers apetrots natuurlijk.

20 mei 2012


Puzzly
 
Laïs
 
Taff, Luna & Puzzly op het strand

Onze meiden zijn nu bijna 16 weken oud en al een "eeuwigheid :-)" weg bij ons. We hebben ze allemaal al eens of vaker teruggezien, wat een bende duiveltjes zeg !!!
Allemaal zijn ze wel ergens gestart in een hondenschool of puppyklasje, en naar we horen doen ze het allemaal best wel aardig ook. De primaire socialisatiefase is bijna afgelopen, en nu gaan ze stilletjesaan nog hun eigen wereld en die van ons voort ontdekken op hun eigen manier.
Ik herinner steeds wat Shaun Ellis tegen ons vertelde : op een bepaald moment kijken ze je aan, zo van "waarom mag ik dit of dat niet", en dan lopen ze al eens tegen de lamp bij een soortgenoot, en dan kijk ik terug zo van "daarom!".
Lopen en crossen kunnen ze alvast als de besten, en een aantal van de meiden is balgek en apporteergek, andere zijn verslingerd op hun trekspeeltjes. Dat wordt alvast een goede start voor latere trainingen. In de sectie foto's zijn er héél wat nieuwe kiekjes bijgekomen, ga snel eens kijken.........


26 februari 2012


De zes zusjes samen
 
Vast voedsel
 
Lady Bug From Rustling Sands

Ons eerste nestje is nu zo'n maand oud, de tijd vliegt voorbij, en het zijn reeds vier fantastische, doch zeer drukke weken geweest. Iemand zei nog tegen ons geniet ervan want "time flies", wat een waarheid!
Ondertussen is er ook al veel gebeurd, er zijn al duizenden foto's genomen, waarvan er zeer veel op onze facebook pagina terug te vinden zijn. (Facebook werkt nu eenmaal iets eenvoudiger dan deze website helemaal zelf programmeren :-)
Ondertussen zijn er reeds vijf van de zes pups besproken door uiterst geschikte kandidaten, allemaal zeer sportieve mensen. Er is dus nog slechts één jongedame beschikbaar voor sportieve hondenliefhebbers.
Wijzelf hebben ondertussen besloten om "Teefje 5" te houden, ze krijgt de stamboomnaam "Lady Bug From Rustling Sands" en zal door het leven gaan als " Taff ".


27 januari 2012


Moeder en een dochter
 
FIER !!!

Ons eerste nestje is geboren...Hide 'n Seek & Jaff zijn de fiere ouders van een knappe, vrouwelijke zesling, jawel ongeloofelijk, het nestje bestaat uit enkel teefjes !!
Het waren de nacht van donderdag op vrijdagmorgen spannende uren voor ons, voor het eerst een geboorte meemaken van een eigen nestje via een gewone bevalling, een aantal backup-lijnen waren echter paraat, om indien nodig de gewenste assistentie en raad te geven. Ook onze puppy-vroedvrouw, Bénédicte was standby, om indien nodig bij te springen. Maar alles verliep vlekkeloos, en tegen de ochtendstond konden we zes prachtige, piepkleine Chocolat / White border collie teefjes verwelkomen op de wereld. Pfff, spannende, doch unieke belevenis. Nu nog eerst deze site verplaatsen naar onze nieuwe provider, wat foto's uploaden op de "nestjes - pagina" en dan zijn we weer mee.


30 december 2011


Schitterend!
 
Schitterend!

Deze week zijn we naar de dierenkliniek geweest om een echografie te laten nemen van Hide 'N Seek haar buikje.
Eerst wat haren afscheren, buikje inwrijven met gel en dan dat "koude" toestel op haar buikje.
Na een paar seconden bleek al direkt dat Suki zwanger is, we zagen al minimaal al vier volle vruchtzakjes.....
Spannend allemaal ! Nu zitten we zo ongeveer halverwege de zwangerschap, volgende grote stap is rond 55 dagen een radiografie om te kijken hoeveel we er mogen verwachten met de bevalling.


24 december 2011

We wensen alle vrienden en hun familie een gezond en machtig 2012 toe.
Voor de hondensporters onder ons: Een jaar met vele mooie prestaties en géén verwondingen
Voor de hondenvrienden onder ons: Een jaar met prachtige uitstappen en duizend knuffels van onze viervoeters
En voor ALLE honden: Een jaar met fijne baasjes, geen honger of slagen, een warm mandje en veel beweging.


11 december 2011

Vandaag werd de officiële Engelse Kennel Club stamboom van Bryning Beyond Belief (Dyno) bij ons thuis geleverd. Nu is onze "verloren ziel" echt wel helemaal van ons. In 2012 gaan we de gezondheidstests aanvatten voor hem (CEA - TNS - HD).


O1 december 2011

Onze Hide 'n Seek Precious Little Angel (Suki) was eind november samen met Flynntastic Red Jaff of Tarnforce (Jaff) ter dekking. Het is nu afwachten wat de echografie eind december zal onthullen. Hopelijk is onze kleine meid zwanger en vooral nog steeds in een uitstekende gezondheid.