Slangenbergrock 2014

Persberichten

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM –18-08-2014 uit het Nieuwsblad
Ieder jaar op 15 augustus vult de tuin van de 77-jarige Louis Frederickx zich met een vreemde mengelmoes van ruige basten met tattoos, gezinnen met jonge kindjes en de al wat oudere bewoners uit de buurt. Zijn huis doet dan immers dienst als backstage en cateringruimte van Slangenbergrock.
Het gratis festival lokte dit jaar zo’n 600 toeschouwers. ‘Dat is minder dan anders, maar gezien het weer is het toch een succes’, zegt organisator Patrick Everaerts. ‘We kregen ook veel positieve commentaar van het publiek en van de groepen. Volgend jaar komt er zeker een nieuwe editie van het evenement. Hopelijk komt Jeroen Meus, die sinds kort op de Slangenberg woont, dan ook een pintje drinken.’

Slangenbergrock bouwt al jaren succesvol voort op hetzelfde unieke concept. In de namiddag is er een free podium voor beginnende plaatselijke bands en daarna staan een reeks groepen op de affiche waarvan de reputatie al wat steviger staat. Box sluit al enkele jaren de set af. Zij hebben hun roots in de schaduw van de Slangenberg en ze blijven hun thuispubliek dankbaar.

Organisatoren Johan van Humbeeck, Marc de Boeck, Julien Valgaerts, Patrick Everaerts, Rik Van Meerbergen en Louis Frederickx.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organisatoren Johan van Humbeeck, Marc de Boeck, Julien Valgaerts, Patrick Everaerts, Rik Van Meerbergen en Louis Frederickx.

Slangenbergrock 2012

Persberichten

Sfeer primeert op Slangenbergrock

Het Slangenbergcomité organiseerde voor de 5de keer Slangenbergrock. Slangenbergrock is een festival waar plaatselijke rockgroepen de kans krijgen om hun talent te tonen. De organisatoren houden het festival bewust gratis en deze formule werkt want Slangenbergrock is al aan de 5de editie bezig! Slangenbergrock startte op de middag door de extreme hitte was de opkomst niet zo groot maar de sfeer zat er onmiddelijk in. In de late namiddag kwam de wind wat opzetten en werde, de temperaturen draagelijker en de wei liep dan ook vol, deze wei bleef tot het einde van het festival zo goed als droog (op enkele druppels na).

Uit Scherpenheuvel Blogt 13-08-2012

Foto's van de 5de editie van Slangenbergrock. Door de extreme hitte was het wachten tot in de late namiddag voor de grote toeloop. Het festival is gratis en geeft de locale groepen de kans om podium ervaring op te doen. Jong en oud vinden de weg naar de Slangenberg waar ze locale groepen kunnen zien optreden die het beste geven van zichzelf. In ons album vindt 90 sfeer foto's van dit festival en het album kan u bekijken door hier te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Louis Frederickx (foto uit Het Nieuwsblad)

Commentaar ROB TV
Rockmuziek tijdens Slangenbergrock

15 augustus 2012
In Schoonderbuken bij Scherpenheuvel-Zichem daverde gisteren de grond op de tonen van Slangenbergrock. Voor de vijfde keer al kregen beginnende artiesten uit de streek de kans om hun muzikaal kunnen te tonen.
Het festival is gratis en lokte een erg divers publiek, in totaal kwamen naar schatting duizend mensen luisteren.

Het Nieuwsblad

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM - Rommelmarkten, de kerstmarkt en een ganse zwik activiteiten tijdens ‘Schunnebroek kermis’ zorgen ervoor dat de Slangenberg het kloppend hart van deelgemeente Schoonderbuken geworden is.
Maar vooral Slangenbergrock wint snel aan populariteit. Slangenbergrock vindt plaats in de tuin van de 76jarige Louis Frederickx. Beetje verwonderlijk misschien maar Louis vindt het de gewoonste zaak van de wereld. Louis heeft zijn ganse leven op de Slangenberg gewoond. Vandaag is hij een van de zeven leden van het organisatiecomité. ‘Goed dat we Louis hebben’, zegt woordvoerder Marc De Boeck. ‘We mogen niet alleen zijn tuin gebruiken maar ook water en elektriciteit nemen.’


Volksfeest

Slangenbergrock is eigenlijk vooral een volksfeest waar plaatselijke rockgroepen de kans krijgen om hun talent te tonen. De organisatoren houden het festival bewust gratis. ‘We hadden vandaag een oma van een van de bandleden die haar eigen kleinzoon nog nooit had zien optreden’, zegt Marc de Boeck. Die mensen gaan niet naar festivals maar hier komen ze wel een kijkje nemen.
Het publiek van het festival is inderdaad een ongeziene mix van tegenstellingen. Hardrockers met indrukwekkende tattoe’s, stijlvol uitgedoste jongedames en de oudere buurtbewoners. Iedereen praat met iedereen, de tapkraan loopt permanent en voor de liefhebbers is er een cavabar.
De zeven leden van het organisatiecomité zijn Rik Van Meerbergen, Filiep Cardoen, Julien Valgaerts, Marc De Boeck, Patrick Everaerts, Johan Van Humbeeck en Louis Frederickx. Maar daarnaast komen nog heel wat vrijwilligers een handje toesteken. Slangenbergrock drijft op het enthousiasme van een groep mensen met een positieve instelling. Winst is hier niet belangrijk. Sfeer is wat telt.

 

Pers 2013 Kerstmarkt
Het nIeuwsblad

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM - Het Slangenbergcomité organiseerde opnieuw een kerstmarkt op het kerkplein. De markt kwam wat trager op gang maar later in de namiddag werd het gezellig druk. De organisatoren vinden het wel jammer dat de belangstelling bij de verenigingen van Schoonderbuken om ook een standje te bouwen zo lauw is. Aan rode kerstmutsen was er dan weer geen gebrek.