AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

 Zondag 5 januari 2020:  De eerste liervliegdag.

 

De eerste liervliegdag van het nieuwe jaar. Mooie ZW bries op de startplaats. Hoger in de lucht sterkere wind waardoor de trommel haast stil stond en Filip zelfs boven de 700 m kon ontkoppelen. De kop is er af !

 

Mijn scooterlier met Radio Controled afstandsbediening.

 

Filip in de landingsfase.

HOME

 Zaterdag 25 januari 2020:  Nevel, mist en lage bewolking.

 

Er was wel een bewolkte dag voorspeld, met in de ochtend ook wat nevel en mist. Toen ik op het lierterrein aankwam was de zichtbaarheid nog pover, zodat we eerst nog enkele werkjes opgeknapt hebben in de shelter en de kantine. Vanaf de middag leek de bewolking wat meer op te trekken en hebben we een 1000 m lierbaan uitgezet.  Ik heb twee lage vluchtjes kunnen maken, want op zo'n 100 m boven het terrein kon je de grond nog amper zien. Twee keer geland naast de lier. Maar toch eens gevlogen met mijn BGD Tala die net terug van de service kwam. Ik hoop er nog 2 jaar langer mee te vliegen. De dag hebben we afgesloten "In de Molen" te Bierbeek met een lekker bord vol au vent met frietjes ! Op naar de volgende!

 

 

De startplaats.

 

HOME

 

Zaterdag 7 maart 2020:  Een pittige wind.

De eerste liervliegdag van deze maand die uitermate zonnig begon. De wind stond mooi ZW en was al wat aangetrokken. Ik heb de eerste twee vluchten gevlogen met m'n Husky II van 19mē. Ik kon telkens rond de 880 m ontkoppelen. En de eerste thermiekbellen begonnen zich al te vormen. Na de middag was het delta-vliegweer, zodat Joris, Marc, Johan en Sven aan de kabel gingen en mooie hoge vluchten konden maken. Ze hebben zelfs kunnen genieten van al wat thermische activiteit. In de latere namiddag kwam er meer bewolking opzetten en trokken de windvlagen nog meer aan zodat we er uiteindelijk mee gestopt zijn. Een geslaagde liervliegdag !

 

Aan de lier.

 

Hoog in de lucht.

 

Foto's  -> klikkerdeklik:

 

FILMPJE

 

HOME