AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

 Zondag 5 januari 2020:  De eerste liervliegdag.

 

De eerste liervliegdag van het nieuwe jaar. Mooie ZW bries op de startplaats. Hoger in de lucht sterkere wind waardoor de trommel haast stil stond en Filip zelfs boven de 700 m kon ontkoppelen. De kop is er af !

 

Mijn scooterlier met Radio Controled afstandsbediening.

 

Filip in de landingsfase.

HOME

 Zaterdag 25 januari 2020:  Nevel, mist en lage bewolking.

 

Er was wel een bewolkte dag voorspeld, met in de ochtend ook wat nevel en mist. Toen ik op het lierterrein aankwam was de zichtbaarheid nog pover, zodat we eerst nog enkele werkjes opgeknapt hebben in de shelter en de kantine. Vanaf de middag leek de bewolking wat meer op te trekken en hebben we een 1000 m lierbaan uitgezet.  Ik heb twee lage vluchtjes kunnen maken, want op zo'n 100 m boven het terrein kon je de grond nog amper zien. Twee keer geland naast de lier. Maar toch eens gevlogen met mijn BGD Tala die net terug van de service kwam. Ik hoop er nog 2 jaar langer mee te vliegen. De dag hebben we afgesloten "In de Molen" te Bierbeek met een lekker bord vol au vent met frietjes ! Op naar de volgende!

 

 

De startplaats.

 

HOME

 

Zaterdag 7 maart 2020:  Een pittige wind.

De eerste liervliegdag van deze maand die uitermate zonnig begon. De wind stond mooi ZW en was al wat aangetrokken. Ik heb de eerste twee vluchten gevlogen met m'n Husky II van 19mē. Ik kon telkens rond de 880 m ontkoppelen. En de eerste thermiekbellen begonnen zich al te vormen. Na de middag was het delta-vliegweer, zodat Joris, Marc, Johan en Sven aan de kabel gingen en mooie hoge vluchten konden maken. Ze hebben zelfs kunnen genieten van al wat thermische activiteit. In de latere namiddag kwam er meer bewolking opzetten en trokken de windvlagen nog meer aan zodat we er uiteindelijk mee gestopt zijn. Een geslaagde liervliegdag !

 

Aan de lier.

 

Hoog in de lucht.

 

Foto's  -> klikkerdeklik:

 

FILMPJE

 

HOME

 

Zaterdag 16 mei 2020:  After Covid-19 Lockdown.

De eerste vliegdag na de lockdown.  Amaai, het deed deugd om opnieuw op het lierterrein te staan en door de lucht te zweven.

 

De lier staat klaar.

Ready for action.

 

 

Filmpje: Hier klikken.

 

HOME

Zondag 17 mei 2020:  After Covid-19 Lockdown day 2.

 

 

 

 

 

Meer foto's:  Klik hier.

 

HOME

Donderdag 21 mei 2020:  O.H.Hemelvaart.

Er was weinig wind voorspeld, maar met een lange lierbaan werden toch nog mooie hoogtes gehaald.

 

Achter de lierhendels.

De windzak hing er werkloos bij.

 

FOTO's :  klikkerdeklik.

 

HOME

Zaterdag 30 mei 2020:  Pinksterweekend.

Er was voor het lange pinksterweekend erg veel wind voorspeld. Maar er was in de voormiddag wel een mooi vliegvenster. Ik heb 4 vluchten kunnen maken waarvan de laatste met mijn Kimfly Husky2.  Uiteindelijk is het toch nog een geslaagde dag geworden. We waren er dan ook tijdig aan begonnen. Met Marc achter de lierhendels, konden Hans en ikzelf ieder zo'n 4 vluchten maken. De laatste heb ik met mijn mini gevlogen want de wind was dan toch al stevig aangetrokken. Iets na 11 uur ben ik geland en werd het te sterk. Het was dan aan de deltisten om aan de kabel te gaan. Johan, Frank, Sven, Marc en Hendrik hebben tot in de vooravond verschillende vluchten kunnen maken. De wind wou niet afzwakken zodat ik wijselijk heb besloten om geen avondvlucht meer te maken. Ik heb ze niet precies geteld, maar er zijn toch wel heel wat kabels uitgereden. En Frank, ..... die heeft zijn eerste ervaring achter de lierhendels beleefd. Hij is al goed gestart voor zijn 100 liervluchten die hij nodig heeft voor het brevet van deltalierman ! 

 
Aan de kabel.

M'n laatste vlucht van de dag met de Husky2.

Meer foto's : Klikkerdeklik.


HOME