AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

Zondag 6 januari 2019: de eerste lierdag.

De eerste lierdag van het nieuwe jaar. Er was een grijze bewolkte dag voorspeld met een westenwindje.  De voorspellingen eerder in de week waren vrij somber. Maar niet geschoten is altijd mis. Dus stonden we omstreeks 10 u op het terrein om de lierbaan uit te zetten. Er stond een zwak Westen windje, zodat we ons op de mooie ZW lierbaan konden zetten. Met een lierbaan van ongeveer één km hebben we nog een leuke lierdag gehad. Met na de middag zelfs enkele blauwe gaten in het grijze wolkendek. Met vier deltisten en drie parapenters op de startplaats heb ik mij op de lier niet te veel verveeld. En daarnaast kon ikzelf drie vluchten in m'n boekje bijschrijven. Op naar de volgende ...  

 

Ontkoppelen op zo'n 560 m.

 

Meer FOTO's

 

HOME

Zaterdag 16 februari 2019:  Een zonnige liervliegnamiddag

De voorspellingen waren erg onzeker voor wat betreft de windsterkte. Het was altijd wel op het randje met pittige windstoten. Uiteindelijk gaven de laatste berichten een afzwakkende wind vanaf de middag. Dus stond ik reeds omstreeks 11 uur op het terrein om het materiaal klaar te zetten. Omstreeks 12 uur waren de windstoten al wat minder en zijn we er aan begonnen.  We waren met een tiental piloten dus ging het vooruit op de lier. De laatste twee kabels heb ik zelf nog opgevlogen. Het was schitterend in de lucht en een mooie afsluiter voor een leuke namiddag. Ons hongertje zijn we nog gaan stillen "In de Molen" te Bierbeek. Nog van dat!

We zijn vertrokken.

Aan de kabel.

 

Hoog boven het terrein.

 

Onder mijn vliegmachien.

 

 

In de landingsfase.

 

 

 

Foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipM8BkgFkiKxrDt-Wvxevvwps9hAqumAfU0pIr3L

 

Filmpje.... klik hier.

 

 

HOME

 

Zondag 24 februari 2019 : Voor het eerst dynamisch lieren.

 

Er was een zonnige dag voorspeld met een oostelijk briesje dat in de namiddag verder naar oost en noordoost zou draaien. We zijn rond 10:30 u gestart op lange baan met een zwakke cross wind. Het ging vlot maar door de zwakke cross wind konden we geen al te grote hoogten halen. Het idee was al eerder ter sprake gekomen om eens dynamisch te lieren. Dus zijn we eraan begonnen. Eerst zo'n 1000 m kabel uitgelegd. Gestart met statisch te lieren en eens de piloot goed gestart, met de lier beginnen rijden met een snelheid dat de trommel ongeveer stil stond of zelfs wat kabel uitgaf.  Het ging goed omhoog. Iedereen heeft een vlucht gemaakt en ik heb de laatste gevlogen.

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/667006

Het was tevens ook m'n 2000 ste vlucht die ik in mijn vliegboekje kon inschrijven.

 

 

De dynamische lier.

Boven de 1000 m.

 

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipO6Bp2m9ElBFP_QFMHUgw74V1NaDvo06xmPnVaG

 

 

HOME

Zondag 24 maart 2019 :  Lentevliegweer.

 

De eerste lente thermiek.

 

 

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipN0HnC5NeES11Aihj4NwsPpxupfFbJu-n-pMB4P

 

 

HOME

 

Zaterdag 30 maart 2019 :  Lentevliegweer.

 

 

Een leuke dag op de lier.

 

HOME

Zondag 7 april 2019 :  Dynamisch lieren deel 2.

Er was weinig wind uit het NO voorspeld. We waren gestart met het statisch lieren, maar grote hoogten werden er niet gehaald. We zijn dan maar overgeschakeld naar het dynamisch lieren. Johan in de auto en ik op de lier. De meeste piloten konden ontkoppelen rond de 800 m hoog.  Super dag en weer wat meer opgestoken over het dynamisch lieren.

 

Op de lier.

 

 

HOME

Zaterdag 20 april 2019 :  Zonnig zomervliegweer.

 

Omstreeks 10 uur stond het liermateriaal al klaar op het terrein en kon ik de eerste piloot optrekken. Er was na de middag een pittige NO wind voorspeld, zodat iedereen al enkele vluchten kon maken. Kort na de middag heeft een dichting van de hydraulische koppelomvormer het begeven, waardoor we de activiteiten moesten staken.

 

My office for that day !

 

 

HOME