Activiteiten
Designed by Volca/Gistel.
Heemkring GESTELLA vzw
Copyright 2012 "Gestella"    Alle rechten voorbehouden    E-Mail: heemkring@gestella.be
Tentoonstellingen
Laatst bijgewerkt op
27-06-2017


Van zaterdag 1 juli 2017 tot 30 september 2017.
Documentatiecentrum Gestella, zaal Jules Vanhevel
Warandestraat 29 B, 8470 Gistel

Tentoonstelling:
'Peene en La Bataille de Peene'

Enkele uitzonderlijke stukken uit de collectie 'Peene en La Bataille de Peene' worden de komende maanden in de kijker gezet.
Deze
stukken zullen dus enkel te bezichtigen zijn in onze verlichte tentoonstellingskast tijdens de normale openingsuren van ons documentatiecentrum.
O
ok nieuwsgierig? We verwachten jou.


Van zaterdag 1 juli 2017 tot 31 augustus 2017.
Inkomhal van het WZC. Sint-Godelieve

Sint J
ansgasthuisstraat 16, 8470 Gistel.

Tentoonstelling:
'Peene en La Bataille de Peene'

Onder het voorzitterschap van Marcel Denduyver werd een internationaal project ingediend. West-Vlaanderen en Frans- Vlaanderen hebben nauwe banden met elkaar. In 1677 werd Vlaanderen gesplitst waardoor Frans- Vlaanderen bij Frankrijk werd gevoegd. Maar niet alleen in de algemene geschiedenis ligt ons West-Vlaams hart in deze regio.

Op vraag van de verantwoordelijken uit Noordpeene en La Maison de la Bataille' dat onze partner is in dit internationaal project, komt de tentoonstelling nu naar Gistel. De items die aan bod komen handel over de rivier de Peene, een zijrivier van de IJzer, alsook over de families Peene, Vanpeene, Vansuypeene, en andere varianten op deze naam. Naast historische aspecten komt ook het genealogisch werk aan bod over de desbetreffende families en wat de Gistelse familie Peel voor deze regio betekende.
Dit
kon gerealiseerd worden dankzij het Micro Interreg project MDLB, France - Wallonie - Vlaanderen met de steuvan het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling.

D
agelijks vrij toegankelijk tussen 14.00 en 18.00 uur.