Ardennen met kids, 5 tips,

gerangschikt volgens afstand tot onze vakantiewoning.

En met een link naar de site van de bezienswaardigheid.

Grotten van Hotton     huisje ardennen chalet huren

Grotten van Hotton. Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van WalloniŽ, goed voor twee sterren in de Michelingids. Nu met een nieuw traject (driemaal zo lang en tweemaal zo diep). En uitgebreid met de Jardin Calestienne - met mooi zicht over de Vallei van de Ourthe - en met een nieuw speelplein. Voor drie sterren in de Michelingids gaat u naar de Grotten van Han (36 km). Hier vindt u ook een Wildpark en een 3D speleogame. Klik op de sites voor de openingsuren. Beide betalend.

Parc Chlorophylle     huisje ardennen chalet huren

Parc Chlorophylle. Uit de website: Parc Chlorophylle, situeert zich in 500 hectaren bosrijk gebied in Dochamps, het is de ideale plaats voor een dagje familierecreatie gekoppeld aan het instructieve. De hele familie kan het grote natuurgebied ontdekken door thema's over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden, laat u op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen. De route telt 24 attracties in hout, zowel de speelzones als de educatieve zones. Onze fierheid gaat natuurlijk naar onze loopbrug die je tot in de kruinen van de bomen brengt. Hij is 40 meter lang en heeft een hoogte van 15 meter. Ze laat u toe om het leven in de hoogste regios van bos te ontdekken. Zonder natuurlijk onze speeltuin te vergeten die volledig is opgetrokken in hout met de natuur als thema. In het park is op ideale wijze het speelse met het educatieve versmolten. Wanneer de kinderen spelen in de speeltuin kunnen de ouders genieten van de brasserie, om zich te verfrissen maar de brasserie biedt ook nog plaatselijke gerechten aan en dit aan democratische prijzen. Klik op de site voor de openingsuren. Betalend.

Le Labyrinthe     huisje ardennen chalet huren

Het Labyrint is een originele toeristische attractie in Barvaux, het hart van de Belgische Ardennen. In een maÔsveld zijn de gangen van een doolhof aangelegd. Langs het parcours mag de bezoeker zich verwachten aan spektakel en animaties. Een reuzenlabyrint van maÔs van meer dan 8 hectare waarin het hele gezin gaat ronddolen. Onderweg ontmoet men grappige en intrigerende personages die u een verhaal vertellen en voorstellen om er aan deel te nemen. Spektakels, raadsels en lachbuien zijn op de afspraak in de gangen maar u moet ze eerst vinden ! Elk jaar wijzigt het thema en het parcours van het Labyrint, zodat men altijd een nieuwe attractie aantreft. Het plezier is net zoals het Labyrint: enorm groot ! Verder is er ook een minilabyrint, vooral geschikt voor 3 tot 8 jarigen, evenals een speelplein. En een interactief labyrint, een parcours waarin men oplossingen moet vinden om houten deuren te openen. Klik op de site voor de openingsuren. Betalend.

Plopsa Coo     huisje ardennen chalet huren

Plopsa Coo. Plopsaland hoeven we aan niemand voor te stellen. Iedereen kent de creaties van Studio 100 ! Het park ligt aan de voet van de bekende watervallen van Coo. Het telt een 15-tal attracties waaronder een zetellift. Klik op de site voor de openingsuren. Betalend.

Monde Sauvage     huisje ardennen chalet huren

Monde Sauvage Safari park. In de prachtige natuur van Aywaille kunt u de diverse activiteiten ontdekken die het Monde Sauvage Safari park enig in zijn soort maken: een echte Afrikaanse safari, een wandeling op ontdekking naar tal van diersoorten, een zeeleeuwenshow, een roofvogelshow, een speelterrein, een kinderboerderij en tal van eetmogelijkheden. Mis ook de nieuwe Jungle DŰme niet of het papegaaienspektakel. Neem alvast zeker een kijkje op de prachtige nieuwe website. Voor een wildpark dichter bij de vakantiewoning kunt u terecht in La Roche-en-Ardenne, in het plaatselijke Parc ŗ Gibier (13 km). Klik op de sites voor de openingsuren. Beide betalend.

Weet dat je in de nabijheid van de vakantiewoning ook kan ballonvaren, golfen, kayakken, klimmen, mini-golfen, mountainbiken, nordic walken, paardrijden, paintballen, raften, skiŽn, speleologie beoefenen, tennissen, vespa rijden, vissen, waterfietsen, zweefvliegen, zwemmen en zo veel meer.

Kijk op de site van Ourthe-et-Aisne voor alle details.