WORKSHOPS 2017

BELANGRIJKE INFO

* Normaal gezien is het maximaal aantal deelnemers per workshop 6 personen. Voor sommige workshops is het echter 4.
Mijn streefdoel is dat iedereen naar huis gaat met een afgewerkt juweel.

* Je inschrijving is pas definitief bij de betaling van een voorschot van 20 euro op rekening BE51 844 0383573 62
vermeld je naam + welke workshop
* Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen in de prijs van een workshop. Fournituren zijn onder andere verbindingsogen, zilvergruis, oorhaken, oorclips, slotjes, eindstukken, tussenstukken, brochespelden.


OP MAAT

Ik geef ook workshops op maat.
Dit wil zeggen als je met minstens 3 personen bent kan ik een workshop organizeren op een andere dag, avond, namiddag.
Kan gewoon voor vriendinnen/vrienden, moeder en dochters, zussen, een vrijgezellen avond (namiddag), teambuilding,...
In onderling overleg kunnen we dit regelen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Het is een unieke belevenis.

Verkoopavond bij u thuis.
U kunt ook een gezellige avond organiseren bij u thuis met een aantal vriendinnen. Ik toon mijn kreaties en geef de nodige uitleg. De organisator krijgt een gratis juweeltje.
Minstens een groepje van 6 personen.

Workshops kunnen ook op verplaatsing gegeven worden, in een straal van ongeveer 30 km rond Drongen. Bij de workshop prijs komen de verplaatsingskosten (0,25 euro per km)

ZILVERKLEI – 60 euro

Vrijdag 15 september 2017 van 13 tot 18u.
Je hoeft helemaal niet creatief te zijn!
Zowel voor beginners als gevorderden

Een workshop met -Art Clay Silver - zilverklei is een unieke creatieve belevenis.
Iedereen is vrij in het maken van zijn eigen ontwerp.
Inbegrepen in de prijs: 7 gr zilverklei, gebruik van zilverpasta en zilverspuit, afbakken en polijsten. Gebruik van gereedschappen. Koffie,thee,versnaperingen. Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen.

GEKNOOPTE PAREL KETTING – 47 euro

Zaterdag 16 september 2017 van 14 tot 17u.

Er wordt gewerkt met zoetwater parels.
Halssnoeren van zoetwaterparels zijn terug in de mode en zijn tevens tijdloos.
Door het knopen kunnen de parels niet tegen elkaar wrijven en beschadigen. Het knopen maakt ook dat de ketting mooi valt, veel mooier dan een niet geknoopte. Als het snoer breekt dan kun je ten hoogste één parel verliezen. Allerlei combinaties van zoetwater parels zijn mogelijk, zodat je ook een asymmetrische ketting kunt maken.
Inbegrepen in de prijs: 1 streng zoetwaterparels, keuze uit verschillende vormen en kleuren. 2 calotjes en 2 knijpkralen uit sterling zilver. Gebruik van gereedschap en materialen. koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) zijn niet inbegrepen.

(


BLAD VERZILVEREN met zilverpasta – 61 euro

Vrijdag 29 september 2017 van 14 tot 18u.

Een vers blad van een boom of struik, met veel structuur, wordt behandeld met zilverpasta.
Inbegrepen in de prijs: 10 gram zilverpasta. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen.

FILIGRAAN – 65 euro

Zaterdag 30 september 2017 van 14 tot 18u.

We werken met een vorm in kurk klei en we spuiten zilverklei rond deze vorm. Als het project uit de oven komt hebben we een holle, driedimensionele kreatie.
Inbegrepen in de prijs: 1 zilverspuit, zilverpasta, 1 vorm uit kurkklei. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen.
HALSSNOER KETTELEN – 54 euro

Vrijdag 17 november 2017 van 14 tot 17u.

De techniek van het kettelen wordt aangeleerd. Er wordt een ketting gemaakt naar keuze met parels naar keuze. Bijpassende oorbellen kunnen eventueel gemaakt worden maar zitten niet in de prijs inbegrepen.
Inbegrepen in de prijs: keuze uit verschillende soorten parels en kleuren, 1 m zilverdraad van 0.6 mm om te kettelen (sterling zilver, gebruik van gereedschap, koffie en versnaperingen.
GLASFUSEN en ZILVERKLEI – 69 euro

Maximum aantal deelnemers: 4
2 delen. Zaterdag 18 november en 2 december 2017 van 14 tot 17u.
Inbegrepen in de prijs: zilverklei 7 gram, keuze uit de verschillende kleuren van glas, gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Een gezellige namiddag verzekerd.

RING uit ZILVERKLEI – 67 euro

Vrijdag 1 december van 14 to 18u.

Er wordt een eenvoudige ring gemaakt. Allerlei ringen kunnen gemaakt worden. Er worden voorbeelden getoond.
Inbegrepen in de prijs: 10 gr zilverklei, gebruik zilverpasta en zilverspuit. Gebruik van gereedschappen en materialen. Koffie/thee en versnaperingen. Fournituren(1) zijn niet inbegrepen.
VIKING KNITTING – 67 euro

Zaterdag 9 en 16 december 2017 van 14 tot 17u.

Viking knitting is een oude Scandinavische weeftechniek. Er wordt een halsketting of armband gemaakt. De workshop bestaat uit 2 namiddagen.
Inbegrepen in de prijs: 3,5 m fijn zilverdraad, 10 cm sterling zilverdraad, 2 afdek kapjes (sterling zilver). Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren niet inbegrepen.
VARIATIES OP EEN OESTER – 67 euro

Zaterdag 27 januari 2018 van 14 tot 18u.

We vertrekken van een oesterschelp en maken een juweel uit zilverklei. Er kan met zoetwater parels gewerkt worden, die worden uiteraard niet meegebakken maar nadien gemonteerd.
Inbegrepen in de prijs: 10 gram zilverklei, 0,5 cm fijn zilverdraad,1 zoetwaterparel half geboord. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.
ZIJDE COCON EN ZILVERKLEI – 63 euro

Vrijdag 23 februari 2018 van 14 tot 18u.

We maken volgens eigen ontwerp een juweel met een zijde cocon. Kunnen verschillende kleuren zijn. We maken er één geheel van met een vorm uit zilverklei. Na het bakken van de zilverklei monteren we de verschillende stukken met of zonder parels.
Inbegrepen in de prijs: 7 gram zilverklei, 2 nietstiften,2 parels, 2 zijde cocons. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.

foto's volgen later
FOURNITUREN ZELF MAKEN – 62 euro

Zaterdag 24 februari 2018 van 14 tot 18u.

We maken zelf enkele fournituren zoals een slotje, oorhaakjes,... We werken met zilverdraad, sterling zilver. Verschillende diktes, volgens fournituur.
Inbegrepen in de prijs: sterling zilverdraad. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.
KOPER EN ZILVER TUBE KRALEN – 65 euro

Zaterdag 10 maart 2018 van 14 tot 18u.

We werken met fijne koperen buisjes, we zagen af op maat en nadien werken we ze af met zilverklei.
Inbegrepen in de prijs: 7 gram zilverklei, koper buis. Gebruik van gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.

foto's volgen later
LEDEREN ARMBAND MET SLIDER VAN HARS – 48 euro

Zaterdag 10 maart 2018 van 14 tot 17u.

We vullen een slijder met kleur hars naar keuze. Nadien wordt de slider op een lederen armband geschoven. Keuze uit verschillende kleuren van echt lederen armbanden.
Inbegrepen in de prijs: 1 lederen armband, 1 slider, hars en allerhande gadgets. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.

foto's volgen later
POLYMEER ONTWERP KLEUR ZILVERKLEI – 74 euro

Vrijdag 20 & 27 april 2018 van 14 tot 17u.

We werken met een polymeer plaat en een eigen ontwerp. Nadien komt deze vorm op de zilverklei en als laatste fase vullen we de uitsparingen op met hars.
Inbegrepen in de prijs: 10 gram zilverklei, kleur harsen, polymeer plaat. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.

foto's volgen later
MALLEN EN ZILVERKLEI – 70 euro

Zaterdag 21 & 28 april 2018 van 14 tot 17u.

We maken een mal met 2 componenten siliconen . Deze mal kan rond verschillende zaken gemaakt worden, zoals een schelp, een takje,...Nadien werken we met zilverklei en de mal. Een mal heeft het voordeel dat we hem meer dan 1 maal kunnen gebruiken.
Inbegrepen in de prijs: 2 componenten siliconen, 10 gram zilverklei. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.

foto's volgen later
LEDEREN ARMBAND MET SLIDER VAN ZILVERKLEI – 69 euro

Zaterdag 5 mei 2018 van 14 tot 18u.

We maken een vorm uit zilverklei passend in de slider. Na het bakken en polijsten hammeren we het zilverklei vormpje in de slider. Nadien wordt de slijder op een lederen armband geschoven. Keuze uit verschillende kleuren van echt lederen armbanden.
Inbegrepen in de prijs: 1 lederen armband, 1 slijder, 7 gram klei. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.

foto's volgen later
VRIJ ATELIER – 9 euro

Normaal gezien altijd de 1ste en laatste woensdag van de maand, van 14 tot 18u.

Woensdag 27 september 2017
Woensdag 8 november 2017
Woensdag 29 november 2017
Woensdag 9 januari 2018
Woensdag 30 januari 2018
Woensdag 7 februari 2018
Woensdag 28 februari 2018
Woensdag 7 maart 2018
Woensdag 28 maart 2018
Woensdag 25 april 2018
Woensdag 2 mei 2018

Wie kan naar een vrij atelier komen?
Iedereen die al een workshop gevolgd heeft en die met die verworven kennis iets wil doen. Ik leg dus geen nieuwe techniek uit. Ik beantwoord uiteraard wel je vragen of problemen. Voorbeeld: je volgde een ws (workshop) zilverklei, je kunt tijdens het va (vrij atelier) een andere hanger, oorbellen, armband maken maar geen ring, filigraan, viking knitting,...
Moet je je vooraf inschrijven?
Ja, vanaf 2017 is het nodig je in te schrijven en mee te delen waaraan je zou willen werken, kwestie van dat ik alles kan klaarzetten op voorhand.
Wat kost een vrij atelier?
Een vrij atelier kost 9 euro. Inbegrepen zijn gebruik van werktuigen en materialen, zoals tangen, vijltjes, hamer, modelleer, pincet, breinaalden, haakpen,...Koffie,thee, versnaperingen. Niet inbegrepen zijn de zilverklei, zilverpasta, zilverspuit,... deze worden ter plaatse aangekocht.
Een surplus wordt aangerekend voor oa
gaatje boren in gebakken zilver: 1 €;
ring afbakken met keramiek houder:0,50 €;
materiaal solderen 2 € .PROGRAMMA WORKSHOPS

Hieronder volgen alle workshops die ik geef.
Ze zijn niet altijd in mijn jaarprogramma opgenomen maar ik kan het altijd organiseren.
Alle workshops gaan door in mijn atelier in de Baarleboslaan 25 - 9031 Drongen.

DRAADJUWEEL – 69 euro

Tijdens deze workshop maak je zelf een hanger met fijn zilver draad en zilverpasta.
Inbegrepen in de prijs: 50 cm fijn zilverdraad, 5 gr zilverklei, zilverpasta 10 gram, 1 zirkoon, zilverspuit, gereedschappen, bakken, koffie/thee, inzage in boeken. Fournituren zijn niet inbegrepen.

RETICULATIE – 53 euro

3 namiddagen - van 14 tot 17u. Maximum aantal deelnemers: 4

Reticulatie geeft aan het metaal een speciale, onvoorspelbare textuur. Dit wordt verkregen door het oppervlakte van de sterling zilver verschillende keren te verwarmen zodat het fijnzilver naar de oppervlakte komt. De workshop bestaat uit 3 lessen.
Inbegrepen in de prijs: gebruik van speciaal gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen. Sterling Zilverplaat, zit niet inbegrepen in de prijs, zodoende kan iedereen de omvang van het juweel zelf bepalen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.


RING met KUIPJE met of zonder HARS - prijs 79 euro

Inbegrepen in de prijs: zilverklei 17 gram, keuze uit de verschillende harskleuren, gebruik van gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen. Workshop in 2 delen.

BEEN EN HOORN – 59 euro

2 à 3 namiddagen van 14 tot 17u.

We vertrekken van een hoorn (been) en door te zagen maken we verschillende stukken die we later assembeleren tot een mooi afgewerkt juweel.
Inbegrepen in de prijs: hoorn en of been, gebruik van speciaal gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen.
Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen.

<

HALSSNOER HALFEDELSTENEN – 39 euro


Je rijgt op een bepaalde mannier de halfedelstenen op draad en het resultaat is een elegant, tijdloos juweel.
Op de foto zie je een halssnoer gemaakt met hematietparels en met Turkoois.
Inbegrepen in de prijs: een streng halfedelstenen*, rijgdraad, slotje (sterling zilver) en afwerking, gebruik van gereedschap, koffie en versnaperingen.
Een gezellige namiddag verzekerd.
Je krijgt ook een blad met wat uitleg over de helende werking van edelstenen.
Je hebt keuze uit verschillende halfedelstenen, kan zijn: Citrien, Aventurijn, Jade, Hematiet, Onyx, Agaat, Jaspis, of andere halfedelstenen


GESMEDE SCHAKEL KETTING ARMBAND of OORBELLEN - 78 euro

Maximum aantal deelnemers: 4
Workschop van 2 namiddagen.

Er wordt een ontwerp gemaakt en nadien maak je schakels met zilverdraad (sterling zilver) Je zaagt de zilverschakels en vijlt ze en nadien worden ze gesoldeerd en gehamerd.
Inbegrepen in de prijs: 1 m zilverdraad van 1,5 mm diameter, gebruik van gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen. Fournituren (1) en kettingen zijn niet inbegrepen.


ABSTRACT JUWEEL - 43 - 70 euro

Workschop van 3 namiddagen.
Maximum aantal deelnemers: 4
Je kunt je zilveren juwelen (sterling zilver), die je niet meer draagt of die stuk zijn meebrengen.
Zilver gietkorrels kunnen ook aangekocht worden ter plaatse om te gieten. Het zilver wordt gegoten en vormen abstracte, wilde vormen. De vormen die je goed vindt worden dan verwerkt tot een mooi en uniek juweel.HALSSNOER NIETSTIFTEN – 41 euro


Je rijgt 2 verschillende kralen (bv zoetwaterparels, halfedelsten, glazen parels,...) op nietstiften en er wordt een eenvoudig maar mooi en tijdloos halssnoer gemaakt. De techniek van het kettelen wordt aangeleerd.
Inbegrepen in de prijs: keuze uit verschillende kralen, nietstiften (sterling zilver), slotje (sterling zilver) en afwerking, gebruik van gereedschap, koffie en versnaperingen.


CHAIN MAIL SCHAKEL KETTING – 68 euro

Maximum aantal deelnemers: 4

Chain mail of chain maille werd eeuwen geleden reeds gemaakt door de Kelten maar dan meer voor praktische zaken, toen nog niet voor juwelen. Er wordt gewerkt met verbindingsoogjes of montageringen. Er zijn héél eenvoudige maar ook complexe kettingen mee te maken. Een aantal voorbeeleden zijn: dubbel geschakelde ketting, Byzantijnse schakelketting, Perzisch, Europees, 12 in 2, 4 in 1 enz. Er wordt een armband gemaakt. De workshop bestaat uit 2 lessen.
Inbegrepen in de prijs: zilverdraad 925, slotje (sterling zilver), gebruik van gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen.
ZILVERKLEI – 60 euro

De workshop bestaat uit 2 lessen. Zowel voor beginners als gevorderden

Een workshop met -Art Clay Silver - zilverklei is een unieke creatieve belevenis.
Iedereen is vrij in het maken van zijn eigen ontwerp.
Inbegrepen in de prijs: 7 gr zilverklei, gebruik zilverpasta, gebruik zilverspuit, gebruik gereedschappen, bakken, koffie/thee, inzage in boeken. Fournituren en kettingen zijn niet inbegrepen.
(1)Fournituren zijn onder andere verbindingsogen, zilvergruis, oorhaken, oorclips, slotjes, eindstukken, tussenstukken, brochespelden.

HELP mijn LIEVELINGS halssnoer is KAPOT! – 3 euro

U brengt uw halssnoer dat stuk is -dat u hierdoor niet meer kunt dragen en dat bijgevolg ergens in een kast ligt tot...- mee naar de workshop.
Ik maak een analyse van hoe we eventueel uw halssnoer kunnen herstellen. Het kan gaan om een kapot slotje, draad is door,...U betaalt enkel de benodigdheden die voor de reparatie nodig zijn.
Vallen buiten beschouwing: alle dure juwelen zoals gouden en platina juwelen, diamanten en andere edelstenen in zetkastjes, alles wat door een erkende juwelier kan gerepareerd worden.
Inbegrepen in de prijs: analyse van het sierraad en de bespreking van de eventuele reparatie en tips, u doet het zelf of ik doe het voor u. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Reparatie kosten niet inbegrepen.
LAVAPARELS met ZILVERPASTA - 30 euro

Lavaparels krijgen een laagje zilver (overlay pasta) en worden gebakken, de vorm van de parel blijft en heeft een laagje zilver.
Lava parels zijn heel wispelturig van structuur, wat het mooie eraan is eens bedekt met zilver.
Inbegrepen in de prijs: 1 lavaparel, keuze uit verschillende vormen. 1 nietstift (zilversterling). Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.
RING uit ZILVERKLEI – 67 euro

Hier wordt een eenvoudige ring gemaakt. Allerlei ringen kunnen gemaakt worden.
Inbegrepen in de prijs: 10 gr zilverklei, gebruik zilverpasta, gebruik zilverspuit, gebruik gereedschappen, bakken, koffie/thee, inzage in boeken. Fournituren(1) zijn niet inbegrepen.
BREIEN FIJN ZILVERDRAAD - 58 euro

Er wordt een ontwerp gemaakt door met fijn zilverdraad te breien. Nadien kun je er een vorm aan geven en met zilverpasta bewerken. Het juweeltje wordt dan ook afgebakken in de oven.
Inbegrepen in de prijs: 3 m fijnzilverdraad, gebruik van zilverpasta, gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.
GEPUNNIKT HALSSNOER – 18 euro

Het punniken is terug van weggeweest.
Toen ik jong was kon iedereen dit. Vroeger werd een lege garenbobijn gebruikt waarop je vader dan wat nagels klopte en je begon maar met wol iets te maken.
Nu wordt het gebruikt om sieraden te maken.
Enkel een punnikklosje en draad heb je nodig. Je kunt hiervoor gewoon metaaldraad met nylon gecoat (bestaat in allerlei kleuren), maar ook andere draad zoals koper, zilver,…
In de prijs inbegrepen: klosje met draad, rocaille parels, afwerking van de ketting met slotje, verbindingsogen (geen zilver) en satijndraad voor de afwerking. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.
KUMIHIMO – 18 euro

Is een japanse vlecht techniek. Er wordt een halsketting gemaakt van satijnkoord.
Inbegrepen in de prijs: satijnkoord, kleur naar keuze, verbindingsoogjes, afgewerkt met slotje. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.

LENTIL BEAD – 77 euro

Er wordt een soort open kraal gemaakt. Je kunt het dus langs beide kanten dragen met aan iedere kant een verschillende structuur. Eigenlijk heb je 2 juweeltjes in één.
Inbegrepen in de prijs: 17 gr zilverklei, pasta, spuit. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie,thee en versnaperingen. Fournituren(1) en kettingen zijn niet inbegrepen.

ZELF FOURNITUREN MAKEN - 62 euro

Zelf je eigen oorhaken, brochespeld, clips, slotje maken, dat kan.
Er wordt gewerkt met sterling zilver draad uit verschillende diktes, volgens het fournituur. Inbegrepen in de prijs zilverdraad sterling. Gebruik van gereedschap en materialen. Koffie, thee en versnaperingen.

HAKEN FLEXDRAAD EN GLASKRALEN – 32 euro

Er wordt gehaakt met flexdraad en er worden glaskralen in verwerkt. Keuze van kleur van zowel draad als de glasparels of andere kralen. De afwerking met sterling zilver kost 31 euro, hierbij zijn zowel het slotje als de verbindingsogen en zo in sterling zilver.
Inbegrepen in de prijs: 1 rol flex draad, verbindingsoogje, slotje en kalotjes, gebruik van gereedschap en materialen, koffie en versnaperingen.

INDIAN SUMMER FRIVOLITEIT – 29 euro

Er wordt een halssnoer gemaakt met gecoate staaldraad en we rijgen er naar keuze enkele parels op. Dit kunnen halfedelstenen zijn maar ook andere parels zijn mogelijk. Er is keuze uit veel verschillende kleuren. Er kan ook een armband gemaakt worden, dit is met silicone rubber en de parels zijn keramiek, glas, ...
Inbegrepen in de prijs: metaaldraad, slot en een 3 à 5 parels, afhankelijk van grote en materiaal, koffie en versnaperingen.