Home


Mannelijke ondersteuning

Pulsing

Droomwerk

Opstellingen

Missie

Natuuractiviteiten


Activiteiten

Voor Wie?

Door Wie?

Contact

Links


Gemaakt door
Sirkel
 
SYSTEMISCHE OPSTELLINGEN
Tijdens een individueel kontakt kan het helpen om situaties, posities, vragen,... neer te leggen met stenen. De verschillende personen, maar eventueel ook emoties, enz. krijgen een plaats op de tafel.
De stenen worden intu´tief gelegd en zo ontstaat in feite ook jou innerlijke beeld op de tafel. Daarna kijken we samen naar wat er op tafel ligt en gaan we onderzoeken of en wat er kan gebeuren.

Tijdens opstellingen in groep gebeurt hetzelfde proces, maar hier worden mensen ingezet als vertegenwoordiger of representant. Je bent niet hetgeen je vertegenwoordigt, maar het kan wel zijn dat je hiermee in enige mate contact krijgt. Daar hoef je niets voor te doen. Het is voldoende om open te staan en eenvoudigweg te ervaren wat het met jou doet om in het ‘systemisch veld’ aanwezig te zijn. De begeleider polst naar wat je ervaart in het ‘systemisch veld’ en kan van daaruit vragen om bv. je spontane beweging te volgen; een bepaalde zin uit te spreken en na te gaan of die voor jou passend voelt in deze situatie; jouw gevoel naar andere vertegenwoordigers toe te verwoorden;…

Systemische opstellingen brengen meer helderheid over systemen waartoe je behoort: familie-, werk-, woonsituatie,...