CC DE BRANDING MIDDELKERKE :

 

De tentoonstelling van 9 tot 25 oktober in CC De Branding bouwt verder op de twee voorgaande retrospectieven : deze in 2012 in het Andromeda Hotel te Oostende (de verscheidenheid van zijn  oeuvre  en desondanks de eenheid) en in 2014 in de Verbekefoundation te Kemzeke (hoofdzakelijk kleiner werk en collages en assemblages)

De tentoonstelling in CC De Branding zal verder zijn kunstenaarscredo : “ kunststromingen uit het interbellum zoals constructivisme, de Stijl, het Bauhaus en het futurisme zullen een blijvend en noodzakelijk uitgangspunt bieden voor de kunstenaars uit de 20ste eeuw” illustreren evenals het feit dat Pannek niet voorbijgaat aan het kunstgebeuren van zijn tijd (nawerking van het surrealisme en nieuwe vormen van realisme en informele kunst) .

 

De tentoonstelling zal tonen hoe Panneks oeuvre de genres doorbreekt en oog had voor een veelheid  van materialen.

Grote en kleine formaten van zowel schilderijen als assemblages, alsook van collages evenals de vermenging van elk van deze zullen zien zijn ! ! !

 

Op deze PANNEK RETROPSECTIEVE III zal ook  hoofdzakelijk zijn recenter werk uit de laatste decennia van zijn leven getoond worden, dus ook uit de “periode” rond “beelden in het park te Middelkerke”  in 1996.

 

Bovendien wordt de film die de kunstenaar in 1992 zelf gemaakt heeft over zijn oeuvre continu geprojecteerd op groot scherm (30 min).

Daarnaast is een andere projectie voorzien over de recente typering van zijn oeuvre.

Tot slot zullen ook interessante gegevens over zijn artistieke loopbaan beschikbaar zijn.