Het was een oude droom die in vervulling ging.
Een weekje rondtouren in de Alpen. Welke motard zou daar geen zin in hebben?
Samen met Albert vertrok ik voor een rit langs de bekendste cols. Namen als de Iséran, de Galibier en de Col de la Bonnette zouden binnenkort geen geheim meer voor ons zijn. We zouden net als de échten kunnen meepraten over hun bochten en hellingspercentages. Jammer genoeg liep het niet allemaal volgens planning, maar dat lees je wel in het verdere verslag.

Het is in elk geval een reis die we iedere motard en zelfs fietser kunnen aanraden. Al zullen die laatsten toch een beetje meer afzien dan wij gedaan hebben.
Iedereen mag gratis gebruik maken van de routes die we gereden hebben en die op deze site te vinden zijn. Hou er wel rekening mee dat sommige delen van deze trip echt wel uit kleine wegen bestaan. Sommige stukken zijn ook technisch veeleisend of zelfs redelijk gevaarlijk en dus niet altijd geschikt voor mensen met weinig of geen moto-ervaring. Ook zijn de passen en andere wegen soms onverwachts afgesloten zodat het mogelijk is dat u onderweg plannen zal moeten veranderen. Voor wie alleen op pad gaat wil ik graag waarschuwen voor de soms erg lange eenzame wegen waar bijna geen mensen langskomen. Wees dus voorbereid!

Wel wil ik graag een bronvermelding indien u deze routes openbaar maakt via eigen publicaties en mag er nooit commercieel gebruik van gemaakt worden.
Veel plezier met het bezoek aan deze site en hopelijk kan u ook snel op weg naar Les Hautes Alpes

Lees hier verder
GPS-routes vindt u hier


Op zoek naar nog meer motor-reisverhalen ?
Verslag van onze reis naar Noorwegen en meer vindt u hier.

Breng ook een bezoekje aan het
Gastenboek