Home     Geschiedenis     Info     Foto's     Contact

Bakkerij D.W. werd gesticht in 1904. Grootvader Constant stichtte samen met zijn vader de bakkerij D.W. Later met de kinderen, Albert en Irma bouwden ze het bedrijf verder uit. Ze specialiseerden zich in speculaas en dessertkoekjes. Met de 5 kinderen van Albert groeide het bedrijf verder uit. Bij het overlijden van Albert in 1980 werd de zaak ontbonden en ieder kind ging zijn eigen weg.

Bakkerij Dina is een familiebedrijf met 4de en 5de generatie bakkers Dina en Sophie. Onze producten hebben een afzet op jaarmarkten en beurzen. Naast de mattetaarten maken we ook nog allerhande taarten. Voor feesten en banketten zijn er speciale grote taarten voor 20, 40 personen, ... We zijn ook gespecialiseerd in het maken van taartjes zonder toevoeging van suiker, maar met suikervervangers. (ideaal voor diabetici) Een andere specialiteit is het Hamamelis brood. Dit brood is een eigen samenstelling van brood zonder vet. Voedzaam brood zoals vroeger, geen spons, maar ook niet hard. In 1994 behaalden we met dit brood de zilveren medaille. In 2001 namen we een gouden medaille in ontvangst voor de uitstekende kwaliteit van de mattetaarten.

Mattetaarten, een natuurproduct, onze culinaire trots! Een Geraardsbergse mattetaart, daarvoor is de omschrijving 'lekkernij' veel te zacht uitgedrukt! Hemels, tongstrelend, natuurlijk, vetarm, maar vooral zonder bewaarmiddelen, m.a.w. 'een delicatesse tout court'!! Dat mensen in staat zijn met simpele grondstoffen zoals melk, botermelk, eieren en suiker, een gebak uit de oven te toveren, waarvoor iedere bezitter van fijngevoelige smaakpapillen meteen door de knieŽn gaat, daarvoor zijn 3 troeven verantwoordelijk, die elk op hun beurt typisch Geraardsbergs zijn: