aankondigingen

Reanimatie en AED
donderdag 10 oktober om 19u30 in 't Bovenzolken, Dries 17


Wat?
‘Reanimatie en AED’ is een opleidingsmoment waarbij een begeleider van Het Vlaamse Kruis komt vertellen wat je precies moet doen wanneer iemand hartproblemen krijgt. Op steeds meer plaatsen vind je tegenwoordig ook een Automatische Externe Defibrillator (AED). Met zo’n toestel vergroten de overlevingskansen van het slachtoffer. Maar hoe gebruik je nu zo een AED op de correcte manier? Met deze theoretische opleiding wil kwb samen met Het Vlaamse Kruis vzw zo veel mogelijk mensen leren wat je moet doen in een levensbedreigende situatie.

Inhoud van de activiteit
In België worden wekelijks ruim 200 mensen getroffen door plots hartfalen. Het opstarten van de reanimatie voordat de hulpdiensten aankomen, verhoogt de overlevingskansen aanzienlijk, tot zelfs 30 procent. Deze twee uur durende theoretische cursus is voor iedereen toegankelijk, voorkennis is niet nodig. Zowel reanimatie zonder als reanimatie met AED-toestel komen aan bod. Tijdens de opleiding wordt ook ingegaan op de mogelijke oorzaken van een plotseling hartfalen, hoe je de symptomen vroegtijdig kan herkennen en vooral ook hoe het hart, een spier die de motor van ons lichaam is, werkt.gaaibolling
vrijdag 11 oktober om 19u30 in camping Voorhout, Maatweg 1 Kemzeke


Gaaibollen is een volksspel welke in onze streken niet zo vaak meer wordt beoefend. Het zijn houten vogels welke op ijzeren pinnen worden geplaatst aan het boveneinde van een hellend vlak. Men probeert deze af te werpen met kleine platronde bollen.
KWB Sint-Pauwels speelt tegen KWB H.Hart Sint-Niklaas.
We maken er een gezellige avond van.verwijzingen naar andere websites

de dag van de fiets

de centrale site van KWB

Femma Sint-Pauwels

Protos - bereken uw watervoetafdruk

de centrale site van onze gemeente (Sint-Pauwels is een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas)

Uitleendienst voor Oost-Vlaanderen


Laatst bijgewerkt op 7 september 2019
Opgelet : deze website gebruikt geen cookies.