Membre (Ardennen, provincie Namen, gemeente van Vresse-sur-Semois, vallei van de Semois, Hoogte: 180m - 302m) bevindt zich in het hart van de Ardense bossen in de vallei van de Semois. In een oceaan van groen, duikt dit kleine, landelijke en pittoreske dorpje op...

Membre is een dorpje met 140 inwoners, rustig gelegen aan de voet van beboste hellingen die het dorp helemaal omringen. Het is alsof de natuur dit juweeltje wil beschermen tegen de stormen en het strenge klimaat.

Membre is hét centrum geworden voor mensen die gretig willen genieten van de wonderbaarlijke kapriolen van de Semois. Zij die toevallig in dit mooie hoekje terecht zijn gekomen, komen graag terug, elk jaar opnieuw en met steeds meer van hun vrienden.

De inwoners van Membre zullen u welkom heten rond en lekkere tafel om te proeven van onze streekgerechten; een ragout van everzwijn of een reebout, en dit alles met een lekker biertje en met vriendelijke bediening.

De Naamse Ardennen zijn een bergachtig massief van zand en leisteen.

Dit is een belangrijk geologische detail in de vorming van het reliëf want om zich een weg te banen van zuid naar noord, door de glooiingen in het landschap, die evenwijdig liggen van oost naar west, heeft de Semois zich door de eeuwen heen een weg gekerfd en gebeeldhouwd in de harde rots, zich plooiend rond de te harde stukken.

Resultaat: elegante meanders en grote luie bochten rondom rotszuilen. Soms worden er groene eilandjes gevormd tussen de scherpe kronkels vb. uitzichtpunt van Rochehaut en 'Jambon de la Semois' in Membre (zie foto hiernaast) of de 'Tombeau du Géant' in Frahan. Dit zijn drie magnifieke en spectaculaire voorbeelden van deze beboste 'schier' eilanden gevormd in de lussen van de Semois. Moet je gezien hebben!!

 

Foto's vergroten door aan te klikken