Op deze pagina komen de laatste nieuwtjes terecht. Tijdens het seizoen zullen dit o.a. vluchtvoorbereidingen zijn, duiven welke op de vlucht zijn en mijn verwachtingen. In het "dode" seizoen info over nieuwe aanwinsten, links naar bonnenverkopen, ...

Seizoen 2018

We leven begin mei en de duiven hebben wekelijks een vitessevlucht gekregen. Voor de ZLU vliegers staat nog 1 vitesse en 1x HF (in Stabroek) op het programma alvorens de 2 dagfondvluchten aan te vatten. Dat moet volstaan als voorbereiding op Agen. De ploeg jaarlingen voor de middaglossing blijven de vitesse of HF (te Stabroek) vliegen tot ze worden ingehouden om op nest te komen. Ze worden in de voorbereiding enkel ingemand op vrijdag (wegens tijdsgebrek op donderdagen). Hun eerste doel ... Bordeaux.

De eerste ronde van de jongen gaat op 27 mei richting Quievrain. Geen noemenswaardige verliezen tijdens het leren, dus starten we met het dragen naar verdere afstanden. Doel is ze binnen een dikke maand op de Belgische HaFo vluchten te hebben.

Gtz
Johan


Arvicola toppertjes

06/05/2018 : net terug uit Bastogne en we mogen alweer naar Gent. Mooi gezwommen, maar geen toptijden. Ze kijkt al uit naar even rust.

27/04/2018 : vandaag vertokken richting Bastogne waar 3 wedstrijddagen op het programma staan. Goed gezwommen, maar duidelijk hogere concurrentie. Toch 2 mooie 4e plekken op 50m en 100m vrije slag.

18/03/2018 : Nijlen en alweer paars op het podium. Goud voor onze dochter op de 100m vrije slag, maar ook Hanne Luyten mocht op het podium voor de 100m schoolslag. Ze blijven het goed doen, die jonge dames.

17/02/2018 : wedstrijd drie en we trokken een gans weekend naar Geel. De "Arvicola eendjes" mochten telkens 100m zwemmen en ze deden het allen zeer goed. Kers op de taart ... onze dochter mocht zaterdag op het podium met een 3e plek op de 100m vrije slag en op zondag eveneens op de 3e plek voor de 100m wisselslag, ditmaal na clubgenoot Roos. Trots !!!

28/01/2018 : de tweede wedstrijd van onze dochter ... gediskwalificeerd wegens fout aantikken. Geeft weer extra motivatie om het volgende keer beter te doen. Op naar tweedaagse te Geel ... lets go!!!

7/01/2018 : de eerste echte competitie zwemwedstrijd van ons Hanne staat op het programma, het Wisselsprintcriterium Frank Pepermans @ Wezenberg. Vroeg uit de veren en een ganse dag in het bad voor uiteindelijk 4 wedstrijden. De eendjes van Arvicola hadden goed geoefend en dit werd verzilverd door bij de dames 9-11 jaar het ganse podium paars te laten kleuren! Dikke proficiat aan de toppertjes en hun trainers!