Trekking over de Monte Baldo met prachtige uitzichten op het Gardameer

Eens een keertje iets anders: deze keer boek ik bij de reisorganisatie "Te Voet" een wandelweekje met overnachtingen in hotel en met bagagevervoer. Ziehier een kort verslagje en enkele foto's van een toffe week, een mooi wandelgebied en het prachtige Gardameer !

Zaterdag 15 september 2007

België - Pai


In alle vroegte rij ik mee met 2 andere wandelcollega's naar Italië. Op een paar korte file's na, raken we vlot in Italie, al bellen we rond 18u toch even onze gids om te melden dat we een uurtje later gaan zijn. We arriveren in het hotel Zanetti, vlakbij Pai, even ten noorden van Garda en onze andere collega's zitten al aan het voorgerecht.

Zondag 16 september 2007

Garda - Pai


We ontbijten om 8u en we nemen dan de bus naar Garda. Daar starten we onze eerste wandeling. Er wachten ons 17km en een beetje stijgen en dalen langs de flank van het Gardameer. Gelukkig wordt het stijgen ook beloond met mooie uitzichten, al hangt er over het Gardameer een nevel die het uitzicht behoorlijk beperkt en ons met tegenstrijdige gevoelens doet verlangen naar een hevig onweer die de nevel zou moeten kunnen "wegspoelen". We zien enkele rotsgravures in de glad afgesleten stenen en rond 15u vinden we een hotelletje met panoramisch uitzicht waar we onze dorst lessen.

Maandag 17 september 2007

Pai - Malcesine


Als we wakker worden, blijkt het al een poosje te regenen en dat gaat ook na het ontbijt gewoon verder. We wachten even af, zien een opklaring dichterbij komen en op het moment dat we vertrekken, rond 11u, kunnen de regenjassen al uit en gaan we richting Malcesine. We lopen meteen bergop, verliezen even onze gids, vinden hem gelukkig snel terug en lopen dan samen nog eens een doodlopend pad in. We picknicken bij een verlaten huisje en gaan dan weer verder op pad. Door de 'uitgeregende' ochtend ontstaat er een wat krap tijdschema en we lopen de laatste uren langs de rand van het meer en zien in de verte dan uiteindelijk Malcesine opdoemen.

We vinden er ook Frederic en Leen terug die zich vandaag een snipperdagje genomen hebben en ze leren ons de aperitief Prosecco Aperol kennen, iets wat we ook na het eten nog eens gaan proeven op één van de gezellige pleintjes in het mooie stadje.

Dinsdag 18 september 2007

Limone


Na het ontbijt wandelen we naar het haventje en wachten nog even op de overzetboot naar Limone. In Limone lopen we door het stadje omhoog en vinden al snel het bergpad dat ons verder omhoogvoert. We krijgen mooie 'versluierde' uitzichten op Limone en het Gardameer en na een pittige klim is de picknick meer dan welkom. De afdaling gaat nog sneller en maar goed ook want zodra we terug aan de oevers van het Gardameer komen, gaan de hemelsluizen open. We vluchten in een caféetje en drinken een stevige pint. We vinden de anderen ook terug en als bij toeval komen we samen met de overzetboot aan de pier en kunnen meteen aan de oversteek beginnen.

Woensdag 19 september 2007

Baita dei Forti


Een rustige voormiddag vandaag. We pakken de bagage in de auto van de hotelbazin en gaan te voet naar het kabelstation waar we de bagage weer overnemen. Niet veel later zitten we al op 1750m hoogte en dankzij de regen van gisteren hebben we vandaag wél een klare en heldere kijk op de omgeving. We installeren ons in het hotel aan het kabelstation en gaan dan op pad. We dalen eerst een beetje af en na een weldoende picknick gaan het weer bergop. Steeds vergezeld van prachtige uitzichten gaat het uiteindelijk weer helemaal omhoog en komen wat in de drukte terecht wanneer we boven op de kam aankomen. We genieten in het gras van de laatste zon en de vertrekkende para-pentes en wanneer het te fris wordt, gaan we verder naar het hotel. Een biertje warmt ons op en we laten het eten, ook zonder dessert, goed smaken.

Donderdag 20 september 2007

over de Monte Baldo tot Al Cacciatore


Vandaag een stevige en vooral lange etappe: we zullen de kam van de Monte Baldo volgen en daarbij verschillende toppen 'bezoeken'. Het weer is goed maar al niet meer zo schitterend als gisteren en we worden soms opgeslokt door de wolken. Uiteindelijk gaat het terug pijlsnel bergaf en om 18u komen we aan in ons rustig hotelletje in Cacciatore waar we uiteraard meteen een pintje drinken. We eten vanavond à la carte en sluiten af met een grappa en een spelletje wiezen.

Vrijdag 21 september 2007

Al Cacciatore - Pai


Terug stralend blauwe lucht vandaag en dus ideaal om de laatste etappe aan te vatten. We doen eerst nog een stevige klim om op de zuidkam van de Monte Baldo te geraken en dan gaat het langszaam naar beneden. We picknicken aan de rand van een dorpje maar in de plaatselijke bar blijven we niet te lang hangen. Al snel worden we met open armen ontvangen door de hotelier van Zanetti en we drinken zijn voorraad Weissenbier in één keer weg. We eten een laatste keer samen en ook vandaag sluiten we dat af met grappa en limoncelli.

De mooie streek en het perfecte weer zorgden voor een geslaagde vakantie, uiteraard ook dankzij de deelnemers Jacques, Herman, Michel, Frederic, Luc, Johan, Gerda, Leen, Veerle, ikzelf en onder de deskundige begeleiding van Pol en Lut !

Terug naar startpagina reisverslagen