In Senegal...

Plaatselijke contacten

PAUL MARIE KAMA
Paul Kama

Uw gids, zorgt voor rondleidingen, helpt je met alles en nog wat.....

Samen met hem kan je prijsbewust shoppen in M'Bour of van een rondleiding genieten in Nianing. Maar ook in Dakar, Sine Saloum, Schelpeneiland, ... kom je alles te weten wat je zo graag wilde weten. Hij verzorgt veel administratieve taken en is ook wegwijs met internet.

Je kan Paul contacteren via:

Taxi Malic
Malic

Enorm aan te bevelen : chauffeur - gids - rondleidingen - excursies naar waar je wil.

Zijn prijs is op voorhand bepaald, hij is eerlijk en doortastend. Geen rit is hem teveel, hij leidt je rond en zoekt naar alle beste oplossingen.

Je kan Malic contacteren via:

Excursies

In Nianing

Breng zeker een bezoek met Paul of Malic aan de kleuterschool CCEPE die met de steun van VVS werd opgericht, en nu alweer te klein is voor de vele kleutertjes. Praat er ook met de symphatieke hoofdmonitrice Mevr. Fatou Kiné N'Gom, zo ontdek je de noden en de beperkte mogelijkheden van het zo broodnodige onderwijs in Senegal (GSM: 77 406 25 39 of tel: 33 954 92 31).

IN M'BOUR

Hier kan je ook rekenen op taxi-chauffeur MODOU LEYE (GSM: 77 545 36 31)

Het gehandicaptencentrum met een bijbehorend kleuterschooltje is echt het bezoeken waard. Kleding, schoenen, handtassen, rugzakjes, geldbeugels, gsm-zakjes, bureau-accessires....alles wordt hier gemaakt. Met wat geluk kan je kennis maken met hun internationale dansgroep. Als je met verschillende mensen een uitstap wil maken zorgt Modou voor een minibus 4X4. Saly kan je dan ook gaan verkennen, het centrum is een toeristische trekpleister.

Directeur is: Dhr. Mamadou Fall (GSM: 77 641 47 91).

IN DAKAR

Vraag één van de voornoemde gidsen voor een rondleiding in de stad. Het eiland Gorée is een must, het Roze Meer is echt mooi maar onze interesse ligt natuurlijk bij de school GSCLA in de buitenwijk Darou Salam 6 Yeumbeul Nord. Dank zij de onovertroffen inzet van Dhr. Directeur Thierno Ibrahima Baldé is deze school, klas per klas gegroeid en met steun van VVS zal de nieuwbouw weldra leerlingen van 3 tot 18 jaar goede begeleiding en scholing kunnen geven (GSM: 77 612 94 92 of tel: 033 878 03 20)

Muziek

Muziek is zonder enige twijfel een van de meest interessante facetten van de Senegalese cultuur. Het is onlosmakelijk verbonden met het leven van alledag. Muziek vertelt een verhaal, een verhaal over een rijk verleden en geeft hoop voor de toekomst. De liefde voor muziek wordt in Senegal door iedereen gedeeld, of je nu jong of oud bent, in de stad woont of op het platteland. Sinds een tijdje kunnen we ook in Europa meegenieten van deze muziek, dankzij -ondermeer - Youssou N'Dour en Baaba Maal. Gelegen in de meest westelijke hoek van het Afrikaanse continent heeft Senegal altijd aan vele invloeden bloot gestaan, en hieruit heeft het land een unieke muzieksoort ontwikkeld, die zijn weerga ook in Afrika niet kent.*

* bron: www.travelmarker.nl

Klik hier om naar een geluidsfragment te luisteren.

Top