JIMMY’S GEGEVENS

PERSOONLIJKE RECORDS

- Dead lift: 365 kg (RAW)

- Bench Press: 235 kg (RAW)

- Squat: 335kg (RAW)

- Push-press: 205 kg (RAW)STRONG MAN RECORDS

- Log lift: 160 kg

- Farmers Walk: in elke hand 155 kg, afstand 45 meter, tijd 21,06 sec.

- Car Deadlift: 720 kg

 
De geschiedenis van Jimmy...
Jimmy werd geboren op 7 juli 1981 te Sint-Niklaas. In die stad woonde hij samen met zijn ouders tot hij negentien jaar werd.

Toen Jimmy nog een klein ukkie was, zagen zijn ouders dat hij meer kracht scheen te bezitten dan andere kinderen van zijn leeftijd. Toch wilden ze nog helemaal niet naar een sportrichting zoeken voor hun zoontje, ondanks het feit dat vader een fervent voetballer was en graag had gewild dat zijn zoons ook die sport zouden beoefenen.

Jimmy zag voetbal echter niet zo goed zitten en ging op zoek naar een sport die hem beter lag. In die tijd had hij bijzonder veel last van overgewicht en dus zocht hij een ontspanning waarmee hij tegelijkertijd een aantal overtollige kilootjes kwijt kon raken. Zo belandde hij uiteindelijk in de fitnesszaal. Niet om zich eventjes te amuseren, maar met de volharding om dat overtollige vet weg te werken.

Op die manier ontdekte hij de fitnesszaal. Dat is de plaats waar hij ging afzien om zijn overtollige kilo's kwijt te raken. Alle dagen zat Jimmy minstens twee uur in de gym en niet omwille van het amusement: dikwijls fietste hij drie kwartier lang met enkele T-Shirts en truien aan om zoveel mogelijk te zweten en dat vervelende vet zo snel mogelijk kwijt te raken. Beetje bij beetje begon hij ook met andere toestellen te werken, samen met enkele vrienden. Deze jongens waren echte vrienden en steunden elkaar door dik en dun, om maar eens een gepaste uitdrukking te gebruiken.

Jimmy ontdekte dat hij het makkelijker had om eens een beetje zwaarder te gaan met de gewichten dan zijn kameraden. Hij begon te ontdekken dat hij eigenlijk wel sterk was voor zijn leeftijd, ook andere personen hadden dit gezien.
Jimmy kwam tot de conclusie dat hij minder moeite had om al eens wat zwaardere gewichten te tillen. Hij ontdekte dat hij eigenlijk wel enorm sterk bleek te zijn voor zijn leeftijd. Ook andere mensen hadden dit opgemerkt. Eén van die personen was Thierry De Rijcke, die Jimmy onder zijn hoede nam. Hij leerde onze spierbundel hoe hij alle toestellen correct moest gebruiken, op welke wijze hij zijn kracht het beste kon benutten en hoe hij er steeds beter kon uitzien. Thierry en Jimmy werden als vader en zoon, trainden samen en bespraken hoe alles beter kon.

Na jaren training wou Thierry het eens wagen om Jimmy in te zetten tijdens een wedstrijd. Het was zijn bedoeling hem eens te kunnen vergelijken met anderen. Omdat ze beiden onervaren waren en weinig afwisten van de competities, namen ze contact op met Patrick De Wiest, eigenaar van Pat's Activity Center. Deze man zag dat Jimmy het nodige potentieel had. Op zijn eerste wedstrijd presteerde Jimmy reeds goed. Het was een competitie dead lift en Jimmy werd de winnaar in zijn categorie en tweede in de totale stand. Niet slecht, voor een beginneling.

Jimmy bleef verder trainen met Thierry, maar het lukte dit duo niet om Jimmy's dromen te verwezenlijken. Hij wou sterk zijn, op een hoger vlak dan het regionale. Zodoende werd er naarstig gezocht naar andere trainingsschema's en grotere uitdagingen.
In 2001 werd er meegedongen naar de titel van sterkste man en Jimmy haalde een mooie tweede plaats tijdens dit evenement.
Ook in 2002 werd hij tweede. Nadien nam hij opnieuw contact op met Patrick De Wiest, die enthousiast was over de komst van Jimmy naar zijn gym. Zo werd dan in 2003 gestart met een nieuwe training, die reeds snel vruchten afwierp: Jimmy werd de winnaar van de powerlifting wedstrijd van NABBA dat jaar. Ook het squaten verliep van een leien dakje en ook daar werd de eerste plaats behaald. Met de bench-press werd Jimmy tweede. Dit alles was in het jaar dat hij 22 geworden was. Een jonge knaap met reeds enkele records op zijn naam. Het was ook het jaar van Jimmy's motorongeluk, waardoor hij een kwetsuur opliep aan zijn rechter enkel. Dit belette hem echter niet om verder te blijven trainen met de rest van zijn lichaam.

Natuurlijk kwamen de wedstrijden van 2004 door dit ongeval in het gedrang, maar Jimmy wilde zich niet verloren geven en deed mee aan alle dingen die hij aankon, ondanks zijn kwetsuur. Zo wint hij dat jaar in zijn categorie de dead lift, de squat en de bench press. Alweer vestigde hij nieuwe Belgische records.
Hij doet ook mee aan de wedstrijd 'Sterkste Man van Ridderkerke' en wordt hier tweede, een niet onaardig succes ondanks de blessure die hem nog steeds parten speelt.

In 2004 en 2005 wordt hij door de media uitgeroepen tot sterkste man van België en raakt daardoor erg in de belangstelling. Hij is te zien en horen op televisie, radio en andere media.

Ook in 2006 laat hij zich de titel van Sterkste Man Van België niet ontnemen. Momenteel is Jimmy zich aan het voorbereiden op Internationale wedstrijden, hij heeft er zelfs al enkele meegedaan die georganiseerd werden door de IFSA. Op dit ogenblik staat Jimmy op de wereld ranglijst der semi-profs op de 33ste plaats. 

Samen met Patrick De Wiest voert Jimmy nu een kruistocht om de sport meer bekendheid en succes te bezorgen in België. Samen met Jan Haring (Real Dutch Power) wordt zelfs getracht om de hele Benelux te overtuigen van het karakter van deze sport. 

Tijdens de Dutch Grand Prix op 11 juni 2007 liep Jimmy zijn eerste grote sportblessure op. De biceps werd van het bot getrokken tijdens de tweede proef, de medley. Dit had een operatie tot gevolg en de daar bij horende verplichte rust. Jimmy begon echter vol goede moed opnieuw te trainen op 1 november 2007 en blijft in zichzelf geloven. 

We blijven onze atleet met belangstelling volgen! http://www.patsactivitycenter.be/shapeimage_4_link_0