Welkom op de website van kennel "von Pacha’s Nachkomm"!

U bent bezoeker nummer url and counting visits

Welkom op de website van mijn kennel “Von Pacha’s Nachkomm”.

Mijn naam is Luc Verheyden, woonachtig te Hallaar, een kleine landelijke deelgemeente van Heist op den Berg.

Reeds van zeer jong was ik een groot dierenliefhebber maar doordat wij in een rijhuis met een kleine tuin woonden konden er niet veel dieren gehouden worden. In 1980 verhuisden wij naar een groter huis met een tuin met een totale oppervlakte van ongeveer 68 are, plaats genoeg dus om huisdieren te houden.

Mijn eerste Duitse Herdershond kwam er in 1981, Farrah von Averegte. Zonder ooit met dit teefje naar een hondenschool geweest te zijn was zij wel de liefste en gehoorzaamste hond die ik tot hiertoe al gehad heb en zij was de eerste van velen die kwamen en waarschijnlijk nog zullen komen.

In 1991 kwam ik in het bezit van een volledig zwarte halflangharige Duitse Herderreu, Pacha vom Wölferwald. Alhoewel deze hond niet voldeed aan de rasstandaard (was een beetje te groot en de beharing was te lang volgens de regels opgelegd door de Duitse Herdervereniging) was het toch mijn bedoeling om deze reu de “stamvader” van mijn fokkerij te maken maar vooraleer er een nestje kwam overleed hij spijtig genoeg. Toch was deze reu mijn inspiratiebron voor mijn kennelnaam : “van de nakomelingen van Pacha” met “dichterlijke vrijheid” een iets of wat duitse vorm gegeven en uiteindelijk “Von Pacha’s Nachkomm” geworden.

Het is pas van enkele jaren geleden dat ik ook ben beginnen fokken, puur als hobby, meer dan 2 nestjes per jaar zal je bij mij zeker niet vinden. Mijn bedoeling is NIET de Duitse herder te VERMEERDEREN. Maar het plezier van toe te zien hoe de pups geboren worden en uitgroeien tot volwassen waardige vertegenwoordigers van het Duitse Herderras is al een hele uitdaging op zich.

Indien je interesse gewekt is en meer wil weten, neem dan gerust eens een kijkje verder op deze website.